el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Ιθάκη | 09-12/07/2024 | 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις

0
Κόστος
Από255 €
Κόστος
Από255 €
9 Ιουλίου 2024
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

93

Ένα τοπίο σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε. Ένα μικρό νησί, κρυμμένο στο Ιόνιο Πέλαγος σας περιμένει να το ανακαλύψετε, να το νιώσετε και να το απολαύσετε. Η Ιθάκη είναι φημισμένη από την αρχαιότητα ως το σπίτι του Οδυσσέα, τον Ομηρικό ήρωα. Η Οδύσσεια συμβολίζει τον απόλυτο στόχο που όλοι προσπαθούμε να πετύχουμε, τη γλυκιά αίσθηση της εύρεσης του σπιτιού μας, την Ιθάκη μας. Μόλις φτάσετε στην Ιθάκη, θα νιώσετε τον λόγο για τον οποίο ο Οδυσσέας απέρριψε την προσφορά της Καλυψούς για αιώνια ζωή όσο θα έμενε μαζί της, μακριά από την πατρίδα του. Το νησί είναι ένα ήρεμο μέρος, γεμάτο θετική ενέργεια. Αφήστε τους ανθρώπους του, τη θάλασσα και τα καταπράσινα βουνά να χαλαρώσουν το πνεύμα σας και να ζήσετε την ηρεμία.

Λεπτομέρειες εκδρομής

Σημεία επιβίβασης & ώρες αναχώρησης / Δρομολόγια πλοίων

Βούλγαρη (Everest): 05:45

Άγαλμα Βενιζέλου (Πλατεία Αριστοτέλους): 06:00

Κόκκινο Δημαρχείο Σταυρούπολης: 06:15

 

Δρομολόγια πλοίων:

Αστακός – Ιθάκη (Πισαετός)  12:45 – 16:00

Ιθάκη (Πισαετός) – Αστακός  09:00 – 12:15

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Την μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Mentor Hotel 3* με πρωινό.
  • Τα εισιτήρια των πλοίων ΑΣΤΑΚΟΣ– ΠΙΣΑΕΤΟΣ – ΑΣΤΑΚΟΣ
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ποτά, γεύματα, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 3€ /δωμάτιο/διανυκτέρευση.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘεσσαλονίκη - Αστακός - Ιθάκη (Βαθύ)

Πρωινή αναχώρηση από την πόλη μας και με τις ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στο λιμάνι του Αστακού. Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Ιθάκη. Άφιξη στο λιμάνι “Πισαετός”, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τα οδυσσειακά ευρήματα, το Λαογραφικό Μουσείο με τα εκθέματα που οι ντόπιοι έχουν παραχωρήσει και εντυπωσιάζουν η αραβικής τεχνοτροπίας επίπλωση του Μεγάρου Δρακούλη και η συλλογή των παιδικών παιχνιδιών των περασμένων αιώνων. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με το νησί. Διανυκτέρευση.

2η ημέραΙθάκη (γύρος νησιού)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Ξεκινώντας από την δυτική πλευρά του νησιού και περνώντας από την περιοχή Πηλικατα όπου τοποθετείται η πόλη του Οδυσσέα πρώτη μας στάση το χωριό Σταυρός. Εδω βρίσκετε και η προτομή του Οδυσσέα στο πάρκο της πλατείας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και στην συνέχεια άφιξη στο Αρχαιολογικό μουσείο με Αρχαιολογική Συλλογή  που περιλαμβάνονται ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή του χωριού Σταυρός, τα οποία εκτίθενται στο μουσείο. Στην συνέχεια περνώντας από το χωριό Πλατρειθιάς άφιξη στο γραφικό λιμανάκι Φρίκες με τους δύο καλοδιατηρημένους ανεμόμυλους  που μοιάζουν με πολεμικά κάστρα – βίγλες για παρατήρηση, αποτελούσε στις αρχές του 20ού αιώνα το ναυτιλιακό και εμπορικό κέντρο του βόρειου τμήματος του νησιού. Επόμενη στάση μας θα είναι το Κιόνι. Στενά δρομάκια, πλακόστρωτα, σκαλοπάτια που ξεκινούν από ψηλά και οδηγούν στην ακτή, περνώντας ανάμεσα από περιποιημένα σπίτια και ασπρισμένες αυλές γεμάτες γλάστρες με λουλούδια. Θα έχουμε χρόνο  ελεύθερο για μπάνιο και γεύμα.  Επιστροφή στο Βαθύ.  Η απόλαυσή όμως δεν τελείωσε εδώ. Είναι η ώρα τέτοια που μας επιτρέπει να δούμε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής μας. Στη Λεύκη θα κάνουμε στάση για φωτογραφία με φόντο τον κατακόκκινο ουρανό. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέραΙθάκη (Βαθύ)

Ξεκινώντας την περιήγησή μας από το Βαθύ, και πιο συγκεκριμένα από την γραφική γειτονιά του Κάβου, μαθαίνουμε για την ιστορία της Ιθάκης και την εξέλιξή της ανά τους αιώνες… Η πατρίδα του Οδυσσέα, η Ιθάκη του Ομήρου, η μεσαιωνική Ιθάκη που μαζί με την Κεφαλλονιά και την Ζάκυνθο αποτελούσαν την «Παλατινή Κομητεία» του Βασιλείου της Σικελίας, και μετά η Ενετοκρατία, οι Γάλλοι, οι Ρωσοτούρκοι, οι Άγγλοι… Βαδίζουμε πάνω στον παραθαλάσσιο δρόμο, στην «strata marina», και περιηγούμαστε στα στενά δρομάκια με τα μικρά τουριστικά μαγαζιά και τις ταβέρνες με τις ντόπιες γαστρονομικές γεύσεις. Περνάμε μπροστά από τη Μητρόπολη με το ολόγλυφο ξύλινο τέμπλο του 1793 και το κομψό κωδωνοστάσιο του 19ου αιώνα. Στα στενά δρομάκια γύρω από την Μητρόπολη θα δούμε πολλά έξοχα δείγματα του οικισμού της εποχής της Ενετοκρατίας και της Αγγλοκρατίας, κτήρια που μένουν όρθια στο πέρασμα του χρόνου, μεγάλα διώροφα πετρόχτιστα αρχοντικά με θαυμαστές αναλογίες, μνημειακές εισόδους, πλακοστρωμένες αυλές και όμορφες αυλόθυρες. Καθώς απομακρυνόμαστε από το κέντρο της πόλης, έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικές πανοραμικές εικόνες του παραθαλάσσιου οικισμού. Αριστερά μας απλώνεται το λιμάνι σαν μια τεράστια υδάτινη πλατεία. Στη μέση του λιμανιού το νησάκι Λαζαρέτο και απέναντι ο Νήριτος, που κλείνει την είσοδο του κόλπου, έτσι που το λιμάνι να μοιάζει με λίμνη. Αυτό το μοναδικά προφυλαγμένο από καιρούς και εισβολείς φυσικό λιμάνι ταυτίστηκε από τους περιηγητές με τον ομηρικό «λιμένα του Φόρκυνος» και έγινε από τους Ενετούς η πρωτεύουσα της Ιθάκης! Γύρω από το λιμάνι, αμφιθεατρικά, αναπτύσσεται ο όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, το Βαθύ, η «Χώρα» της Ιθάκης. Πάνω ψηλά, στην απότομη πλαγιά του Πεταλιάτικου βουνού, βλέπουμε τα ερείπια της Παλαιοχώρας, της ενετικής πρωτεύουσας της Ιθάκης. Και αριστερά, στο βάθος, το ορεινό Περαχώρι. Συνεχίζουμε την πεζοπορία μας ακολουθώντας τον παραθαλάσσιο δρόμο έως την περιοχή Λούτσα, το πιο στενό σημείο του κόλπου, όπου θα ανεβούμε στο μικρό φρούριο που έχτισαν οι Γάλλοι το 1807, με τα δυο σιδερένια ενετικά κανόνια που προφύλασσαν την είσοδο του λιμανιού, για να απολαύσουμε την θέα και να ηρεμήσουμε. Στο τέλος αυτής της περιήγησης, θα έχετε γνωρίσει την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, έναν από τους παλαιότερους οικισμούς της Ιθάκης, και θα μπορείτε να λέτε ότι κάνατε την “Περατζάδα” ή τον “Μύλο-Παράγκα”, όπως αποκαλούν οι Θιακοί αυτόν τον περίπατο, τον γύρο του φυσικού λιμανιού της Ιθάκης. Μετά την ξενάγησή μας, θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Υπόλοιπο ημέρας, ελεύθερο.

4η ημέρα Ιθάκη - Αστακός - Άρτα - Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχωρούμε για την Άρτα, όπου θα δούμε το περίφημο γιοφύρι της, γνωστό για τη σπάνια αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα. Γεύμα – καφές και επιστροφή το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες αναμνήσεις.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Μentor Hotel 3* με πρωινό 

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:  255€  

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: +120€

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Για την κράτηση θα χρειαστούμε ονοματεπώνυμα στα λατινικά όπως αναγράφονται στην ταυτότητα, ημερομηνίες γέννησης, κινητό τηλέφωνο. Προκαταβολή 50% με την κράτηση και η εξόφληση 10 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Με την κράτηση σας αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

Προσθήκη κράτησης