el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Μπουχάρια-Νοχτάρια: μια μικρή «Καππαδοκία» στην Κοζάνη -Βελβεντό -Καταρράκτης Σκεπασμένου –Νεραΐδα- Λίμνη Πολυφύτου 19/05/24

0
Κόστος
Από18 €
Κόστος
Από18 €
19 Μαΐου 2024
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

85
Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Βούλγαρη 06:45

Άγαλμα Βενιζέλου 07:00

Δημαρχείο Σταυρούπολης 07:15

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα διαμορφωθούν και οι ενδιάμεσες στάσεις.

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας και οι ενδιάμεσες μετακινήσεις.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύματα, ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Θεσσαλονίκη. Με μία στάση καθ’ οδόν θα φτάσουμε στην περιοχή του Μικρόβαλτου και του Λιβαδερού όπου θα αντικρίσουμε το εντυπωσιακό φαινόμενο των γεωμορφολογικών σχηματισμών  <<Μπουχάρια- Νοχτάρια>>.Πρόκειται για φυσικούς σχηματισμούς, οι οποίοι προήλθαν από τη διάβρωση του εδάφους  που ξεκίνησε πριν από 70.000 χρόνια. Η ονομασία της τοποθεσίας “Μπουχάρια” προέρχεται από το σχήμα τους, καθότι <<μπουχάρι>> στην τοπική διάλεκτο σημαίνει καμινάδα ενώ τα Νοχτάρια μοιάζουν με ψηλές πυραμίδες. Θα θαυμάσουμε τους βράχους από κοντά, ακολουθώντας το μονοπάτι και χρόνος για φωτογραφίες περίπου 35 λεπτά.

Συνεχίζουμε για Βελβεντό Κοζάνης, όπου θα κάνουμε μια σύντομη στάση για καφέ  και για να δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές τουλούμπες. Επιβίβαση στο λεωφορείο και συνεχίζουμε μόλις 5 χλμ από το Βελβεντό, όπου θα συναντήσουμε το Φαράγγι Σκεπασμένο. Εκεί βρίσκεται ο καταρράκτης του Σκεπασμένου. Μετά από μια μικρή πεζοπορία επάνω σε εμφανές σηματοδοτημένο μονοπάτι και χρόνο για φωτογραφίες, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για την επόμενη στάση μας (γύρω στις 14:30) στη Νεράιδα για φαγητό (έξοδα εξ’ ιδίων). Ένα πανέμορφο τουριστικό χωριό, κτισμένο στην κορυφή του λόφου και ακριβώς επάνω από την Γέφυρα Σερβίων ηγείται  του κέντρου της λίμνης Πολυφύτου. Αναχώρηση το απόγευμα  (γύρω στις 17:00) για επιστροφή στον τόπο μας με τις καλύτερες εντυπώσεις!

 

Προσθήκη κράτησης