el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Αμοργός – (προαιρετικά Κουφονήσια) 01-06/07/24 Ι 6 ημέρες / 4 νύχτες Ι

0
Κόστος
Από475 €
Κόστος
Από475 €
1 Ιουλίου 2024
Δωμάτιο 1 :
Δωμάτιο 1 :
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

62

Εξερευνήστε την απερίγραπτη ομορφιά της Αμοργού και των Κουφονησίων, απολαμβάνοντας τις μοναδικές παραλίες και το γραφικό περιβάλλον αυτών των ελληνικών νησιών. Ανακαλύψτε τον παραδοσιακό πολιτισμό τους και αφεθείτε στην ατμόσφαιρα χαλάρωσης και φιλοξενίας. Η Αμοργός και τα Κουφονήσια σας περιμένουν για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις!

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Θεσσαλονίκη 21:00

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Η μεταφορά με υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • (4) Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο “LAKKI VILLAGE” με πρωινό.
  • Τα εισιτήρια των πλοίων Πειραιάς – Αμοργός – Πειραιάς σε οικονομική θέση
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ποτά, γεύματα, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

1η- 2η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΜΟΡΓΟΣ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 21.00 και μέσω Τεμπών, Λάρισας, Λαμίας, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, φτάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο την 2η μέρα και απόπλους για την Αμοργό στις 6:45. Αποβίβαση στα Καταπόλα στις  15:10, το καλύτερο φυσικό λιμάνι των Κυκλάδων και επίνειο της Χώρας. Γραφικό λιμάνι το οποίο αποτελούν τρεις ξεχωριστές συνοικίες (Κατάπολα, Ξυλοκερατίδι και Ραχίδι), χτισμένες σε τρεις λόφους. Η θέα των τριών οικισμών που αγκαλιάζουν τον κόλπο μας χαρίζει ένα πανέμορφο και μοναδικό τοπίο που δεν υπάρχει σε κανένα από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα εξ’ ιδίων) στο γραφικό και πανέμορφο χωριό με την κυκλαδίτικη γοητεία και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την προαιρετική κρουαζιέρα στις Μικρές Κυκλάδες. Περνώντας από Δονούσα, Κουφονήσι, Σχοινούσα φτάνουμε στην Ηρακλειά. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μπάνιο μας στις παραδεισένιες παραλίες της και να θαυμάσουμε τη φυσική ομορφιά και την παραδοσιακή γοητεία της. Γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στην Αιγιάλη. Ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέραΑΜΟΡΓΟΣ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ )

Πρόγευμα και αναχώρηση για το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, αληθινό κόσμημα για την Αμοργό σε μοναδικό τοπίο, που εντυπωσιάζει με τη λευκή απέριττη ομορφιά του. Είναι από τα ωραιότερα μοναστήρια της Ελλάδας, κρεμασμένο κυριολεκτικά πάνω σε βράχο 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Το μοναστήρι ίδρυσε ο Αλέξιος Κομνηνός τον 10ο αιώνα, όταν έφτασε εκεί με θαυματουργό και περίεργο τρόπο η εικόνα της Παναγίας, έργο του ευαγγελιστή Λουκά. Στο μουσείο-σκευοφυλάκιο φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια και χειρόγραφα. Συνεχίζουμε για την περίφημη παραλία της Αγίας Άννας που γυρίστηκε η ταινία “Aπέραντο Γαλάζιο”. Αναχώρηση για το νότιο άκρο του νησιού, την Κάτω Μεριά. Τα χωριά Λεύκες, Καμάρι, Βρούτση, Αρκεσίνη, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νησιού, στο οποίο διατηρούνται τα ερείπια πύργου της Αγίας Τριάδας, των Ελληνιστικών χρόνων, Καλοφάνα, στην οποία βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Επιστροφή στην Αιγιάλη .Διανυκτέρευση.

5η ημέραΑΜΟΡΓΟΣ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση μας στα τρία κατάλευκα χωριουδάκια που περιλαμβάνονται στον κόλπο της Αιγιάλης. Αμφιθεατρικά χτισμένα, τα Θολάρια, η Λαγκάδα και ο Ποταμός μας υποδέχονται με τις παραδοσιακές καμάρες, τα στενά σοκάκια, τις ολάνθιστες αυλές των κυκλαδίτικών σπιτιών. Το απόγευμα επιστροφή στην Αιγιάλη. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα ΑΜΟΡΓΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και μετά από μια τελευταία βόλτα στην μαγευτική Αιγιάλη μετάβαση στο λιμάνι στα Κατάπολα  Το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο στις 15:40 και απόπλους για τον Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι στις 21:45 και επιστροφή για Θεσσαλονίκη με τις απαραίτητες στάσεις.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ:

 

H σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

 

Προσθήκη κράτησης