el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Τα Μετέωρα αλλιώς – Μονή Αναπαυσά και στο διάσημο Μεγάλο Μετέωρο- Photo Tour στα Highlights σημεία – Καλαμπάκα 19/05/24

0
Κόστος
Από22 €
Κόστος
Από22 €
19 Μαΐου 2024
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

37

Η λέξη «μετέωρα» σημαίνει «αιωρείται» και βγήκε από την εντύπωση που δημιουργούν τα μοναστήρια στην περιοχή. Πάνω και μέσα στο βουνό, σαν να είναι στον αέρα. Το συγκρότημα αποτελείται από είκοσι τέσσερα ανατολικά ορθόδοξα μοναστήρια που χτίστηκαν μεταξύ του 14ου και του 16ου αιώνα. Έξι από αυτά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα και μπορεί να τα επισκέπτεται το κοινό, ενώ άλλα είναι δημοφιλή για τα αξιοθέατα.

Mονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά

Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια και  φημίζεται ως το μοναδικό μοναστήρι που διοικείται από έναν μόνο μοναχό. Είναι το πιο κοντινό μοναστήρι στο χωριό Καστράκι που μπορείτε να το επισκεφτείτε και με τα πόδια.

Στην είσοδο της Μονής βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και η κρύπτη όπου φυλάσσονταν παλαιότερα οι κώδικες και τα κειμήλια της μονής. Κάθε επίπεδο είναι χτισμένο κάθετα και είναι προσβάσιμο από μια στενή σκάλα.

Επίσης, θα βρείτε μερικά πολύτιμα έργα τέχνης στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των τοιχογραφιών του γνωστού ζωγράφου Θεοφάνη Στρελίτζα.

Μονή Μεγάλου Μετεώρου

Η Μονή Μεγάλου Μετεώρου είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη και πιο φημισμένη από τις μονές. Βρίσκεται σε υψόμετρο 615 μέτρων και δεσπόζει πάνω από τα άλλα μοναστήρια σε έναν τεράστιο και επιβλητικό βράχο.

Περισσότερο σαν ένα μικρό χωριό μοιάζει, παρά σαν μοναστήρι, επειδή το συγκρότημα αποτελείται από μια σειρά διαφορετικών κτιρίων. Υπάρχουν πολλές εικόνες και αντικείμενα που χρονολογούνται από τον 14ο και τον 15ο αιώνα, καθώς και ένα μουσείο.

Ο κύριος καθεδρικός ναός στην κεντρική αυλή είναι φιλοτεχνημένος με όμορφες τοιχογραφίες του 16ου αιώνα.

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Δημαρχείο Σταυρούπολης 07:15

Άγαλμα Βενιζέλου 07:30

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα διαμορφωθούν και οι ενδιάμεσες στάσεις.

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας και οι ενδιάμεσες μετακινήσεις.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύματα, ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Λαγκαδά και στη συνέχεια από Θεσσαλονίκη. Κατά τη διαδρομή θα πραγματοποιήσουμε μια σύντομη στάση όπου θα απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ και έπειτα θα συνεχίσουμε, με προορισμό τα Μετέωρα.

Στην είσοδο της Μονής βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και η κρύπτη όπου φυλάσσονταν παλαιότερα οι κώδικες και τα κειμήλια της μονής. Κάθε επίπεδο είναι χτισμένο κάθετα και είναι προσβάσιμο από μια στενή σκάλα.  Θα επισημάνουμε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και θα σας δώσουμε ιστορικά γεγονότα σχετικά με όσα που βλέπετε. Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια και  φημίζεται ως το μοναδικό μοναστήρι που διοικείται από έναν μόνο μοναχό. Είναι το πιο κοντινό μοναστήρι στο χωριό Καστράκι που είναι προσβάσιμο και με τα πόδια

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή Μεγάλου Μετεώρου που είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη και πιο φημισμένη από τις μονές. Βρίσκεται σε υψόμετρο 615 μέτρων και δεσπόζει πάνω από τα άλλα μοναστήρια σε έναν τεράστιο και επιβλητικό βράχο.  Κατηφορίζουμε στην Καλαμπάκα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα  και το μεσημεριανό μας γεύμα (έξοδα εξ’ιδίων). Αργά το απόγευμα και πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν , επιστροφή στην πόλη μας.

Προσθήκη κράτησης