el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Μαγευτική περιήγηση: Άγιοι Σαράντα, Αργυρόκαστρο,Blue Eye, Βουθρωτό και Εξαμίλι 15-16/06/24 Ι 2 ημέρες / 1 νύχτα Ι

0
Κόστος
Από109 €
Κόστος
Από109 €
15 Ιουνίου 2024
Δωμάτιο 1 :
Δωμάτιο 1 :
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

100

ΓΕΝΙΚΑ
Απάτητες κορυφές, ψηλά βουνά με παραδοσιακά χωριά και υπέροχες παραλίες κατά μήκος των ακτών της Αδριατικής. Mία αναπάντεχη και ταυτόχρονα τόσο κοντινή έκπληξη είναι το Αργυρόκαστρο. Η παλιά πόλη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και όσοι την επιλέξετε δε θα αργήσετε να καταλάβετε το γιατί: φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα ηπειρώτικο χωριό, γεμάτο λιθόστρωτους δρόμους και πετροχτισμένα σπίτια, ένα πανέμορφο σκηνικό κάτω από τη σκιά του επιβλητικού και εξαιρετικά διατηρημένου κάστρου. Το περιβάλλον σκηνικό του Αργυροκάστρου αποτελείται από ψηλά βουνά, τον ποταμό Δρίνο και τα διάσπαρτα ορεινά χωριά που δένουν αρμονικά, σαν πίνακας ζωγραφικής. Μία γλυκιά νοσταλγία αγκαλιάζει την ατμόσφαιρα, σαν από άλλη εποχή: το Αργυρόκαστρο, μία ευχάριστη και προσιτή πρόταση.

‘Άγιοι Σαράντα είναι μία από τις μικρές ήσυχες πόλεις της Αλβανίας, που βρίσκεται στις ακτές του Ιονίου πελάγους. Αυτό είναι ένα αρκετά σημαντικό λιμάνι για τη χώρα, το οποίο κοιτάζει απευθείας στο νησί της Κέρκυρας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Η πόλη ονομάζεται επίσης “Νότια Πύλη της Αλβανίας”. Σχετικά κοντά βρίσκεται η πηγή “Μπλε Μάτι”, το νερό της οποίας ανεβαίνει από τα σπλάχνα της γης υπό τεράστια πίεση, οπότε αν ρίξετε μια πέτρα στο νερό, θα ανέβει στην επιφάνεια για λίγο. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της περιοχής που αξίζει να επισκεφθούμε είναι το αρχαιολογικό πάρκο Βουθρωτό, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το κύριο αξιοθέατο του Εξαμίλι είναι οι εκπληκτικές παραλίες του με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ιδανικά για κολύμπι, ηλιοθεραπεία, κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις.

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Βούλγαρη (Everest) 6:15 

Άγαλμα Βενιζέλου 6:30

Δημαρχείο Σταυρούπολης 6:45

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘεσσαλονίκη-Αργυρόκαστρο-Άγια Σαράντα (415χλμ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί στις 06.30 π.μ. και επιβίβαση στο πούλμαν με μια στάση καθοδόν για το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Άφιξη στα σύνορα, διατυπώσεις κ.λπ. και συνεχίζουμε το δρόμο μας για το Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο ”ψηφιδωτό”, που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση της αρχαίας πόλης του Αργυρόκαστρου. Με πληθυσμό σχεδόν 30.000 κατοίκους, η πόλη εκτείνεται κατά μήκος των πλαγιών του Mali I Gjere, ενός βουνού στα νότια της Αλβανίας. Το όνομα του Αργυρόκαστρου προέρχεται τόσο από την πριγκίπισσα Αργυρώ όσο και από το κάστρο, που είναι το σύμβολο της πόλης. Χτισμένο τον 4-5ο αιώνα, το κάστρο βρίσκεται σε ένα λόφο στη δυτική πλευρά του ποταμού Δρίνου. Προστατευόμενο από επτά πύργους, ανακατασκευάστηκε από τον Αλή Πασά Τεπελενλή το 1811-12 και σήμερα στεγάζει το Μουσείο Όπλων. Τόσο στην αγορά στην πόλη όσο και τα καταστήματα μέσα στο κάστρο προφέρουν επιλογές για βόλτα, φωτογραφικές στιγμές και πολλά αναμνηστικά που μπορείτε να αγοράσετε. Το Αργυρόκαστρο είναι μια πόλη με ξεχωριστό αρχιτεκτονικό στυλ γνωστή ως Πέτρινη Πόλη. Αξίζει κανείς να δει το παλιό φρούριο, το μουσείο, το σπίτι των Hodsja και να απολαύσει ένα ωραίο γεύμα σε ένα εστιατόριο στην κεντρική πλατεία Στην συνέχεια , επισκεπτόμαστε το μαγικό Blue Eye – μια υπόγεια πηγή βάθους άνω των 50 μέτρων που δημιουργεί μια λίμνη της οποίας τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας γεμίσουν συναισθήματα ενέργειας και γαλήνης. Το απόγευμα το οδοιπορικό μας ολοκληρώνεται με την άφιξη μας στους Αγίους Σαράντα. Τακτοποίηση το ξενοδοχείο μας και δείπνο . Εκεί θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε την μουσική μας και να χορέψουμε .Για όσους θέλουν να συνεχίσουν την νύχτα τους προτείνουμε μια νυχτερινή βόλτα στην παραλιακή με τα αμέτρητα μπαρ ,καφέ και εστιατόρια. Διανυκτέρευση .

2η ημέραΆγιοι Σαράντα –Αρχαίο Θέατρο Βουθρωτού- Εξαμίλι –Θεσσαλονίκη (430χλμ)

Πρωινό και βάζουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο. Χρόνος, να πιούμε το καφεδάκι μας και να βγάλουμε τις φωτογραφίες . Στην συνέχεια ακολουθεί περιήγηση με πούλμαν νότια της πόλης όπου ξεπροβάλλουν στη θέα τα γραφικά χωριουδάκια, τα διάσπαρτα νησάκια . Το σημαντικότερο αξιοθέατο της ημέρας, είναι η επίσκεψη μας στο Βουθρωτό- Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί θα έχουμε χρόνο να δούμε την Αρχαία Πόλη κατά τη διάρκεια των αιώνων παρέμενε θαμμένη σε στρώματα λάσπης και βλάστησης, ώσπου οι αρχαιολόγοι μέσα από τις ανασκαφές ανέδειξαν τα σπουδαιότερα μνημεία μιας σημαντικής πόλης σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Στην άκρη της λίμνης βρίσκεται η αρχαία πόλη του Βουθρωτού, του οποίου τα καλοδιατηρημένα αρχαιολογικά μνημεία και το αρχαίο θέατρο, μεταφέρουν τους επισκέπτες πίσω στο 2.500 π.Χ. μέχρι τον 3ο αιώνα π.Χ. Ο Ενετικός στύλος κοντά στην είσοδο, ο ναός του Ασκληπιείου, το αρχαίο γυμναστήριο, τα Ρωμαϊκά λουτρά, το Ρωμαϊκό βαπτιστήριο με το ανεκτίμητο μωσαϊκό στο έδαφός του, η Πύλη του Λέοντα, τα τεράστια τείχη του Κύκλωπα, θα σας μεταφέρουν σε χρόνους και μέρη άγνωστα στο σύγχρονο άνθρωπο. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το Ενετικό κάστρο απ’ όπου η πανοραμική του θέα προς την Αρχαία Πόλη, τη λίμνη και τις εύφορες πεδιάδες θα σας συγκλονίσει. Έπειτα θα επισκεφθούμε το (Ksamil) Εξαμίλι .Όταν κοιτάξετε για πρώτη φορά το απίστευτο τοπίο του Ksamil, θα σκεφτόσασταν σχεδόν ότι στέκεστε στις ακτές της Ιταλίας ή της Ελλάδας. Ωστόσο, αυτή η εκπληκτική τοποθεσία, με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις απαλές αμμώδεις παραλίες, βρίσκεται στην πραγματικότητα στην Αλβανία! Φωλιασμένη στο νότιο τμήμα της χώρας, η περιοχή είναι μια πραγματική καλοκαιρινή απόλαυση. Είτε θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο, να κολυμπήσετε σε κρυστάλλινα νερά ή να απολαύσετε τη φύση της περιοχής. Η πιο όμορφη παραλία της Αλβανίας και η πιο πολυδιαφημισμένη στα social media. H παραλία βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο με τέλεια λευκή άμμο. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερα μικρά ακατοίκητα νησάκια στα οποία μπορείτε να κολυμπήσετε από την παραλία. Νωρίς το μεσημέρι αναχωρούμε για τα σύνορα αφήνοντας πίσω μας μια χώρα ανεξερεύνητη, μια πραγματικά μαγευτική χώρα. Με μια ώρα διαφορά με την Ελλάδα η ώρα έχει περάσει γεμάτοι νέες εικόνες και εμπειρίες και αργά το βραδάκι γύρω στις 22.00 μ.μ. περίπου άφιξη στο τόπο μας.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ:

Hotel Epirus 3*

109€ το άτομο σε δίκλινο με ημιδιατροφή 

+45€ μονόκλινο

H σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

 

Προσθήκη κράτησης