el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Μυτιλήνη 27/06-02/07/2024 (6 ημέρες/4 νύχτες)

0
Κόστος
Από305 €
Κόστος
Από305 €
27 Ιουνίου 2024
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

119

Η γοητευτική Λέσβος, το τρίτο σε μέγεθος νησί της χώρας, με τα πολλά νερά, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τους φημισμένους ελαιώνες, το γλυκό μεσογειακό κλίμα, τις ιαματικές πηγές, το μοναδικό απολιθωμένο δάσος της, τα μουσεία της, τους γοητευτικούς παραδοσιακούς οικισμούς και τα εκπληκτικά δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής (ελαιοτριβεία, σαπωνοποιία, βυρσοδεψία) από τη βιομηχανική ανάπτυξη του νησιού τον 19ο αι., και τα φημισμένα προϊόντα της όπως το ούζο και το λάδι, εντυπωσιάζει και αφήνει ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα σε κάθε σύγχρονο ταξιδιώτη.

(Κείμενο visit Greece)

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία αναχώρησης

27/06

BLUE STAR FERRIES:
27/06/24 F/B DIAGORAS Καβάλα 19:30 Μυτιλήνη 05:20
02/07/24 F/B DIAGORAS Μυτιλήνη 07:45 Καβάλα 17:30

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • 4 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Silver Bay 3* στη Μυτιλήνη
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης για τη διαδρομή Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις του προγράμματος
  • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση +3,00 € ανά δωμάτιο.
Πρόγραμμα

1η ημέρα - 2η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΒΑΛΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκέντρωση στον τόπο μας στις 10 και αναχώρηση για την πόλη της  Καβάλας. Περιήγηση στην Παλιά Πόλη, καφεδάκι στο λιμάνι και φαγητό εξ ιδίων. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 19:30 απόπλους για την Μυτιλήνη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λέσβου στις 05:20 (στις 28/06). Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το νησί . Διανυκτέρευση.

3η ημέραΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρωινό. Αναχώρηση για το γυναικείο μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Συνεχίζουμε για το Μανταμάδο, για να προσκυνήσουμε την εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη (προστάτης της Λέσβου) με την ανάγλυφη εικόνα του, μοναδική στο είδος της φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέραΚΑΛΛΟΝΗ - ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ - ΠΕΤΡΑ – ΜΟΛΥΒΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρωινό. Αναχώρηση για την Καλλονή. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Λειμώνος το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Το μουσείο και η βιβλιοθήκη του περιλαμβάνουν έργα αμύθητης αξίας. Αναχώρηση στη συνέχεια για την Πέτρα για επίσκεψη και προσκύνημα στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα. Συνεχίζουμε για το πιο τουριστικό μέρος του νησιού τη Μήθυμνα ή αλλιώς Μόλυβο. Ο Μόλυβος έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός και είναι ότι πιο γραφικό έχει να επιδείξει η Λέσβος με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πολύχρωμων σπιτιών, το περίφημο κάστρο στην κορφή του λόφου και το όμορφο ψαρολίμανο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέραΑΓΙΑΣΟΣ – ΠΛΩΜΑΡΙ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρωινό. Αναχώρηση για την Αγιάσο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, προσκύνημα στη περίφημη εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας. Περνώντας από την Καρύνη θα σταματήσουμε να δροσιστούμε αλλά και να γνωρίσουμε την κουφάλα του δένδρου που όπως λένε έμεινε δύο χρόνια ο λαϊκός Ζωγράφος μας ο Θεόφιλος. Συνεχίζουμε για Πλωμάρι την δεύτερη πόλη της Λέσβου με την αμφιθεατρική δομή της πάνω από τη θάλασσα, παραδοσιακή πόλη με στενά σοκάκια και καλντερίμια και ονομαστή για το ούζο της. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στα ταβερνάκια της περιοχής. Επίσης έχετε
την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο αποστακτήριο – μουσείο “Ο κόσμος του Ούζου” όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την διαδικασία της απόσταξης χρησιμοποιώντας και τις πέντε σας αισθήσεις! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέραΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό. Μεταφορά στο λιμάνι και στις 07:45 απόπλους για την Καβάλα. Άφιξη στην Καβάλα στις 17:30. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ, γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.

Τιμοκατάλογος:

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 305€ κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: +90€
Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση +3,00 € ανά δωμάτιο.

Προσθήκη κράτησης