el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα | 02 & 08/05/2024 | 5 ημέρες/3 νύχτες

0
Κόστος
Από205 €
Κόστος
Από205 €
Δωμάτιο 1 :
Δωμάτιο 1 :
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

169
Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Θεσσαλονίκη 23:00

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές - μετακινήσεις με σύγχρονο υπερυψωμένο λεωφορείο, που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι.
  • Οι διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
  • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνεται

  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ' ιδίων.
  • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο: τιμή ενήλικα: 20€/παιδί 2-12 ετών: 15€, ακτοπλοϊκό εισιτήριο για τα Πριγκηπόνησα: 10€ κατ' άτομο.
  • Σύνολο φόρων και λοιπών εξόδων: 15€.
  • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση Extra I + Covid19: 20€/άτομο.
Πρόγραμμα

1η ημέρα1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη (630 χλμ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 22:30 και αναχώρηση στις 23:00μμ. Με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων για τελωνειακό έλεγχο και ελεύθερο χρόνο στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί.

2η ημέρα2η ημέρα: Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Παναγία των Βλαχερνών.

Φτάνουμε νωρίς το πρωί στην Κωνσταντινούπολη και θα επισκεφτούμε την Ι. Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια, την ημέρα της Άλωσης και θα συνεχίσουμε να επισκεφθούμε το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ‘Ύμνος το 626 μ.Χ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν και της Γενοβέζικης Magnifica Communita di Perra με επίκεντρο τον Πύργο του Γαλατά , θα σας ενθουσιάσει.

3η ημέρα3η ημέρα: Κρεμαστή γέφυρα του Βόσπορου – Ασιατική Κωνσταντινούπολη – Χαλκηδόνα – Πρίγκηπος

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ασιατική Κωνσταντινούπολη διασχίζοντας την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, κατευθυνόμαστε κατά μήκος της ασιατικής παραλιακής ακτής διασχίζοντας το Σκούταρι όπου στο ένωμα του Βοσπόρου με τη θάλασσα του Μαρμαρά βρίσκεται ο διάσημος Πύργο της Κόρης, για να καταλήξουμε στην Πόλη των Τυφλών, την Χαλκηδόνα. Στην Χαλκηδόνα θα επισκεφτούμε το ναό της προστάτιδας της Αγίας Ευφημίας, καθώς επίσης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα γραφικά σοκάκια τα οποία πλημμυρισμένα από τα αρώματα και τα χρώματα τους μας υπενθυμίζουν συνεχώς την παρουσία του Ελληνικού στοιχείου στην περιοχή . Εφόσον διασχίσουμε τις περιοχές του Μοδίου , Φενερμπαχτσε, Καλαμισίου και Μπόσταντζι φτάνουμε στο λιμάνι για να επιβιβαστούμε στο καράβι ιδιωτικής γραμμής με προορισμό την μαγευτική και καταπράσινη Πρίγκηπο. Άφιξη στο Νησί του Άι Γιώργη του Κουδουνά, του πασίγνωστου μοναστηριού με τα χιλιάδες θαύματα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Η Πρίγκηπος είναι κατάμεστη από θαυμάσιες αρχοντικές ξύλινες επαύλεις και μεγαλοπρεπή «κιόσκια» των περασμένων αιώνων. Καταλήγουμε για προσκύνημα στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εφόσον είναι ανοιχτή) και γευματίζουμε εξ ιδίων σε ένα από τα παραθαλάσσια γραφικά ταβερνάκια. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα4η ημέρα: Βόσπορος - Βυζαντινός Ιππόδρομος -Αγ. Σοφία -Βασιλική Κινστέρνα - Kαπαλί Τσαρσί

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου όπου θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά, αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο, περνώντας από το Μπλε Τζαμί και αφήνοντας πίσω μας το σημείο πού άλλοτε αντηχούσαν οι ιαχές του Βυζαντινού Ιπποδρόμου και οι εθιμοτυπικές πομπές του Αυγουσταίου, φτάνουμε στην Αγία Σοφία, για να επισκεφτούμε τον γυναικωνίτη με τα υπέροχα ψηφιδωτά του . Ακολουθεί επίσκεψη στην Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού, με το ατμοσφαιρικό της περιβάλλον, που είναι ένα ακόμη θαύμα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής και άνοιξε πρόσφατα για το κοινό μετά την εξ ’ολοκλήρου ανακαίνισή της. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε στην πασίγνωστη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, χαλιά, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο “παζάρι”. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα δαιδαλώδη στενά της κλειστής αγοράς και διασχίζοντάς την, βγαίνουμε και κατηφορίζοντας συναντάμε τις πολύ οικονομικές αγορές Μαχμούτ πασά και Ταχτάκαλε για ρούχα, λευκά είδη, είδη προικός και είδη οικιακής χρήσης, καταλήγουμε στην Αιγυπτιακή αγορά (Mısır çarşı) στο Eminönü. Εδώ στα πολύβουα σοκάκια της περιοχής θα ζήσουμε τον αληθινό σφυγμό της Πόλης και δεν πρέπει να παραλείψουμε να φάμε και ένα balık ekmek ( σάντουιτς με ψάρι) παρέα με τους χιλιάδες γλάρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδος σε νυχτερινό κέντρο. Διανυκτέρευση

 

5η ημέρα5η ημέρα: Φανάρι-Οικουμενικό Πατριαρχείο – Αιγυπτιακή Αγορά - Επιστροφή

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, το οποίο στεγάζεται από το 1601 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ξενάγηση, προσκύνημα και χρόνος ελεύθερος εφ’ όσον υπάρχει θεία λειτουργία να παρακολουθήσετε μέρος της, η να περιηγηθείτε στα πανέμορφα σοκάκια του Φαναρίου και να θαυμάσετε την παρακείμενη Μεγάλη του Γένους Σχολή, που στεγάζεται στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Κωνσταντίνου Δημάδη και αποτελεί σήμερα ένα από τα τρία μειονοτικά ελληνόφωνα σχολεία της. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

Την περίοδο του Πάσχα, το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με άλλη σειρά. Το Μ. Σάββατο θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Αναστάσεως  στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδος.

 

Σημειώσεις:

Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες  εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Β’ 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ.  Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκηπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Από 01/01/23 το Τουρκικό Κράτος έχει επιβάλει φόρο διαμονής.

Για την κράτησή σας χρειάζεται προκαταβολή 50% με την κράτηση και  εξόφληση 10 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Προσθήκη κράτησης