el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Ίμβρος & Τένεδος – Τσανάκκαλε – Τροία | 06-09/06/2024 Ι 4 ημέρες / 3 νύχτες

0
Κόστος
Από260 €
Κόστος
Από260 €
6 Ιουνίου 2024
Δωμάτιο 1 :
Δωμάτιο 1 :
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

74
Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Πρωινή αναχώρηση

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο.
  • Ημιδιατροφή.
  • Ξεναγήσεις/περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Κρουαζιέρες.
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΤΡΟΙΑ (520χλμ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, φθάνουμε στους Κήπους. Αφού τελειώσουμε τις τελωνειακές διαδικασίες και περάσουμε τον συνοριακό έλεγχο, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο νότια και λίγο μετά την Καλλίπολη θα περάσουμε την καινούργια γέφυρα των Δαρδανελίων για να βρεθούμε πολύ σύντομα και χωρίς καθυστερήσεις στο Τσανάκκαλε. Εκτός του ότι είναι μοναδική εμπειρία να δούμε τα Δαρδανέλια από ψηλά, θα αισθανθούμε λίγο σαν τον Φρίξο και την Έλλη ( Μη ξεχνάμε τον Ελλήσποντο).  Στην περιήγησή μας στην πόλη του Τσανάκκαλε, θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού του 1890, το Αϊβαλί Τσαρσί (η σκεπαστή αγορά της πόλης) του 1889, το Φατίχ Τζαμί του 1462, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρμένικη εκκλησία του Σούρπ  Κεβόρκ του 1863, το Ναυτικό Μουσείο  και το κάστρο Τσιμενλίκ (Kale i Sultaniye), μπροστά στην πολύβουη προκυμαία. Ακολουθεί επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του Δουρείου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων, από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και δείπνο.

2η ημέραΤΕΝΕΔΟΣ 40+40χλμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Τένεδο. Δια μέσου Εζινέ (αρχ. Νεάνδρεια), άφιξη στο Γκεϊκλί, στην ακτή, από όπου θα επιβιβαστούμε στο ferryboat για να περάσουμε στο νησί της Τενέδου. Ξενάγηση στο ιστορικό της κάστρο χτισμένο από τους Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου, περιήγηση στην πόλη της Τενέδου, με τους ελάχιστους εναπομείναντες Έλληνες και επίσκεψη προσκύνημα στον ελληνορθόδοξο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Γεύμα εξ ιδίων σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή, στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέραΙΜΒΡΟΣ 30+30χλμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Ίμβρο. Από το λιμανάκι,  θα επιβιβαστούμε στο ferryboat για να περάσουμε στο νησί. Φθάνουμε στον Άγιο Κήρυκο (Kuzuliman) κατευθυνόμαστε στους Αγίους Θεοδώρους (Zeytinli) το χωριό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε για την Παναγιά (Cianrli) την πρωτεύουσα του νησιού. Επίσκεψη-προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και το Μητροπολιτικό μέγαρο. Χρόνος ελεύθερος στην μικρή αγορά και γεύμα εξ’ ιδίων. Το απόγευμα επιστροφή στο Τσανάκκαλε, στο ξενοδοχείο. Δείπνο και προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση.

4η ημέραΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (480χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης. Αναχώρηση για την Λάμψακο. Θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων και χρόνος για καφέ στην Καλλίπολη. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Τιμοκατάλογος:

Σημειώσεις:
Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την μετάβαση στην Τένεδο ή την Ίμβρο, το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

Απαραίτητη η ταυτότητα τελευταίας 15ετίας, μηχανογραφημένη, σε καλή κατάσταση ή  διαβατήριο σε ισχύ.

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

 Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας της εκδρομής.

Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

Προσθήκη κράτησης