el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Ημερήσια εκδρομή: Ζαγοροχώρια ,τα πέτρινα χωριά–Γεφύρι Κοκκόρη –Καπέσοβο -Βίτσα-Μονοδέδρι-Φαράγγι Βίκου 25/05/24

0
Κόστος
Από25 €
Κόστος
Από25 €
25 Μαΐου 2024
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

62

Σας περιμένει ένα ταξίδι στα ωραιότερα τοπία φυσικού κάλλους της Ελλάδος. Γραφικά χωριουδάκια, φιλόξενοι άνθρωποι, χαράδρες και γεφύρια… και φυσικά, καλό φαγητό.

Ζαγοροχώρια. Ο τόπος των θρύλων και των παραδόσεων. Διάσπαρτα στους πρόποδες της Πίνδου, έχουν προσωπικότητα, πλούσια ιστορία, πολιτισμό, ιδιαίτερα καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική, μοναδικό φυσικό τοπίο και ανθρώπους που δεν τα αφήνουν να μείνουν στάσιμα ούτε στιγμή

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Βούλγαρη 06:30

Άγαλμα Βενιζέλου 06:45

Δημαρχείο Σταυρούπολης 07:00

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα διαμορφωθούν και οι ενδιάμεσες στάσεις.

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας και οι ενδιάμεσες μετακινήσεις.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύματα, ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

Αναχώρηση στις 6:45 και παίρνοντας την Εγνατία Οδό στάση καθοδόν και άφιξη στο πανέμορφο Καπέσοβο. Το χωριό έχει διατηρήσει τη ζαγορίτικη αρχιτεκτονική του με τα πέτρινα διώροφα αρχοντικά και τα πέτρινα μονοπάτια. Στα θετικά του Καπέσοβου που το κάνει πιο γοητευτικό στα μάτια των επισκεπτών είναι η μικρή απόσταση που απέχει από το φαράγγι του Βίκου, όπου και θα πάμε. Μάλιστα, σε κάποια σημεία από το όμορφο χωριό η θέα προς το φαράγγι του Βίκου είναι πανοραμική -το τέλειο σημείο για να βγάλετε τις πιο ινσταγκραμικές σας φωτογραφίες! Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Έπειτα επίσκεψη στην Βίτσα. Πετρόχτιστα αρχοντικά, σπίτια αυθεντικής ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής και γραφικά λιθόστρωτα καλντερίμια συνθέτουν την εικόνα του χωριού, που προσφέρει ωραία θέα στη γύρω περιοχή.

Αργά το μεσημέρι θα ακολουθήσουμε το δρόμο για το Μονοδένδρι. Στην πορεία μας θα φωτογραφηθούμε στο φημισμένο, μονότοξο Γεφύρι του Κόκκορη. Φτάνοντας στο χωριό χρόνος ελεύθερος για φαγητό και περιήγηση στα σοκάκια του χωριού. Το χωριό είναι κτισμένο στη νοτιοδυτική πλευρά της χαράδρας του Βίκου, σε υψόμετρο 1060 μέτρων, και υπάρχει πρόσβαση σε εκπληκτική θέα του φαραγγιού. Εδώ υπάρχουν δύο από τα τέσσερα φυσικά παρατηρητήρια της χαράδρας του Βίκου: το ένα στη θέση Οξυά και το άλλο στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Αναχώρηση για επιστροφή γύρω στις 16.30-17:00 για την Θεσσαλονίκη .

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

Προσθήκη κράτησης