el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Αναβίωση Μάχης Οχυρού Ρούπελ – Άϊ Γιάννης 12/05/24

0
Κόστος
Από18 €
Κόστος
Από18 €
12 Μαΐου 2024
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

61

Η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων μαχητών του Ρούπελ, των λιγοστών Ελλήνων στρατιωτών, που κέρδισαν τον θαυμασμό όλων χάρη στον ηρωισμό που επέδειξαν έναντι στον Γερμανό κατακτητή, “ζωντανεύει” και πάλι στις 12 Μαΐου 2024 στις 11:30 στο Οχυρό Ρούπελ στην εκδήλωση “ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ”, που διοργανώνουν ο Δήμος Σιντικής, η ΔΑΕ Σιντικής, ο Σύλλογος ΣΤΕΝΩΠΟΣ και η ΑΠΟΔΡΑΣΙ Δήμου Σιντικής.

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Βούλγαρη 07:45

Άγαλμα Βενιζέλου 08:00

Δημαρχείο Σταυρούπολης 08:15

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα διαμορφωθούν και οι ενδιάμεσες στάσεις.

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας και οι ενδιάμεσες μετακινήσεις.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύματα, ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

Αναχώρηση το πρωί από Θεσσαλονίκη. Φτάνοντας στον προορισμό μας, θα αναβιώσουμε μια από τις πιο ένδοξες νίκες στην Ελληνική Ιστορία, 82 χρόνια μετά στην αναβίωση της μάχης των Οχυρών. Και πάλι θα ακουστεί η αποστομωτική απάντηση του τότε Διοικητή Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου προς τους Γερμανούς: “Τα οχυρά δεν παραδίδονται! Καταλαμβάνονται!” Στην κεντρική αναβίωση μάχης και παράδοσης του Οχυρού Ρούπελ, συμμετέχουν ομάδες αναβιωτών από Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, φορώντας εποχούμενες στολές και οπλισμό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπλέον, θα υπάρξουν ελεγχόμενες εκρήξεις για να αναπαρασταθούν οι σημαντικές στιγμές της μάχης της 6ης Απριλίου 1941. Πριν την αναβίωση, θα έχετε τον χρόνο να επισκεφτείτε το Πολεμικό Μουσείο και τα Οχυρά.

Γύρω στις 13:30 θα αναχωρήσουμε και θα επισκεφτούμε τον Άϊ Γιάννη, ένα γραφικό προάστιο σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Τοπίο που αποτελείται από πολλά δέντρα, κυρίως πλατάνια, και άφθονα νερά, με λίμνες και καταρράκτες που δημιουργούνται στο πέρασμά τους. Επίσης υπάρχουν  δύο σιντριβάνια, ένα μέσα στη λίμνη και ένα στην πλατεία, προσφέροντας δροσιά και θέαμα. Στα καθαρά νερά της λίμνης διακρίνονται ψάρια και γύρω από αυτήν βλέπουμε πάπιες και χήνες που κολυμπούν. Εκτός από τις φυσικές ομορφιές, ο Άϊ-Γιάννης πλαισιώνεται από καφετέριες και εστιατόρια, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του ή να δοκιμάσει διάφορες νοστιμιές.
Το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή.

Προσθήκη κράτησης