Η εκδρομή ξεκινά με αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη το πρωί, με προορισμό το Μελένικο, έναν οικισμό που ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική και τις εντυπωσιακές αμμώδεις, ασβεστολιθικές «πυραμίδες» που το περιβάλλουν. Κάτω από τα μεγαλοπρεπή σπίτια, λαξευμένα μέσα στον ασβεστολιθικό βράχο, απλώνονται οι υπόγειες κάβες της πόλης — ένας δαιδαλώδης κόσμος όπου το κρασί συνεχίζει να ωριμάζει ως σήμερα. Οι στοές αυτές, γνωστές ως «τρυπητές», διατηρούν σταθερή θερμοκρασία όλο τον χρόνο, μεταξύ 9 και 15 βαθμών Κελσίου, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες για την παλαίωση του διάσημου κρασιού της περιοχής. Στο Μελένικο, μπορείτε να απολαύσετε γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικές γεύσεις και κρασί (έξοδα εξ ιδίων). Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.