+30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Πάσχα 2020: ΛΕΥΚΑΔΑ

0
Κόστος
Από209 €
Κόστος
Από209 €
Οι κρατήσεις δεν είναι ακόμα ενεργές

Proceed Booking

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

24
4 ημέρες/3 νύχτες

Και αυτό το Πάσχα στη Λευκάδα θα είναι ξεχωριστό!

Έθιμα και παραδόσεις
Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα η πόλη της Λευκάδας, η ύπαιθρος, τα νησιά, σφύζουν από ζωή. Λειτουργούν όλες οι εκκλησίες και ιστορικά μοναστήρια ενώ πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από σωματεία και συλλόγους.
Tη Μεγάλη Παρασκευή, στην κορύφωση του Θείου Δράματος, ντόπιοι και επισκέπτες σιωπηλά και με κατάνυξη, κρατώντας φαναράκια, κατακλύζουν τις εκκλησίες για να συμμετάσχουν στην περιφορά των Επιταφίων.

Τη θλίψη της Μεγάλης Εβδομάδας έρχεται να διώξει το Πασχαλινό έθιμο «το Κομμάτι».                      Μόλις σημάνει η πρώτη καμπάνα του Μεγάλου Σαββάτου, νοικοκυρές και νοικοκυραίοι συνηθίζουν να ρίχνουν «το κομμάτι», δηλαδή να πετάνε από ψηλά για να κάνει κρότο και να σπάσει το πένθος της Μεγάλης Εβδομάδας, ότι «αγγειό» (πήλινο δοχείο όπως παδέλα, λαήνι σκ’τέλα, μπότη, π’νιάτα, πιάτο) υπάρχει διαθέσιμο. Το έθιμο σχετίζεται με την ψαλμική φράση, που αναφέρεται στην Ανάσταση του Χριστού: «Και συντρίψεις αυτούς ως σκεύη κεραμέως».

Η Ανάσταση σε όλο το νησί της Λευκάδας είναι πολύ ιδιαίτερη με τις Ενορίες να υποδέχονται από νωρίς τους πιστούς για την Αναστάσιμη Ακολουθία. Στην πόλη της Λευκάδας πραγματοποιείται με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Λειτουργούν όλοι οι Ι. Ναοί ενώ στην πλατεία «Μαρκάς» δυο Ενορίες, της Παναγίας των Ξένων και των Αγίων Αναργύρων, συνεορτάζουν και μεταδίδουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης με θεαματικά πυροτεχνήματα.

Όσο για την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα του Πάσχα, στις αυλές και τα πλακόστρωτα της πόλης, των χωριών και των νησιών μας, γυρίζουν οι σούβλες ενώ οι πρόσχαροι και φιλόξενοι Λευκαδίτες κερνούν μεζέδες και ντόπιο κρασί.

Λεπτομέρεις εκδρομής

Ημερομηνία αναχώρησης

Μ. Παρασκευή 17/04 στις 07:00

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεται στον τιµοκατάλογο.
  • ∆ιατροφή.
  • Συνοδό του γραφείου µας.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης -ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει

  • Εισόδους µουσείων και νυκτερινών κέντρων.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα σαν προαιρετικό
  • Φόρο διαµονής.
Πρόγραμμα

Day 1ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ - ΑΡΤΑ - ΛΕΥΚΑ∆Α Μ. Παρασκευή (400 χλµ.)

Συγκέντρωση στο γραφείο µας και στις 07:00 αναχώρηση, δια µέσου Εγνατίας οδού, και µε καθοδόν στάσεις άφιξη στο Μπιζάνι, όπου θα επισκεφθούµε το µοναδικό στο είδος του Μουσείο του Βρέλλη µε τα κέρινα οµοιώµατα. Συνεχίζουµε για την Άρτα όπου θα δούµε το περίφηµο γιοφύρι της Άρτας, γνωστό για τη σπάνια αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτοµάστορα. Άφιξη στη Λευκάδα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆είπνο ξεκούραση και παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. ∆ιανυκτέρευση.

Day 2ΛΕΥΚΑ∆Α (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ) - ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΙΑ Μ. Σάββατο.

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο µας για την γνωριµία µε την ανατολική πλευρά του νησιού. Ακολουθώντας το δρόµο µε νότια κατεύθυνση, παράλληλα προς την ανατολική ακτή του νησιού, περνάµε από το δηµοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο του νησιού, το Νυδρί, και συνεχίζουµε την υπέροχη διαδροµή µας ανάµεσα σε βουνό και θάλασσα περνώντας τα χωριά Βλυχό, Πόρο, Σύβοτα – τοποθεσίες ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Φτάνουµε στο κεφαλοχώρι του νότου τη Βασιλική, περιτυλιγµένη από καταπράσινες πλαγιές, δαντελωτές αµµουδιές και πεντακάθαρες θάλασσες. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Από το Νυδρί κρουαζιέρα (προαιρετικά) στα Πριγκιποννήσια, το Μεγανήσι, την Μαδουρή του Βαλαωρίτη, το Σκορπιό το νησί του Ωνάση και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες η κρουαζιέρα µας θα γίνει µεγαλύτερη και θα φτάσει µέχρι και το Φισκάρδο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουµε τη Λειτουργία της Ανάστασης και στη συνέχεια, µας περιµένει το Αναστάσιµο δείπνο µε τη µαγειρίτσα. ∆ιαν/ση.

Day 3ΛΕΥΚΑ∆Α (∆ΥΤΙΚΗ) Κυριακή του ΠΑΣΧΑ

Πρωινό. Σήµερα και λόγω της ηµέρας είναι απαραίτητη η επίσκεψη µας στην κυρά της Λευκάδας, την Παναγιά Φανερωµένη. Συνεχίζοντας και αφού περάσουµε το παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό του Αγίου Νικήτα, φτάνουµε στο Καλαµίτσι µε τη φηµισµένη παραλία «κάθισµα», όπου και θα απολάυσουµε τον καφέ µας έχοντας καταπληκτική θέα. Επιστροφή για το Πασχαλινό γεύµα. Ξεκούραση, και το βραδάκι µια βόλτα στη Χώρα της Λευκάδας θα ολοκληρώσει τη µέρα µας. ∆ιαν/ση.

Day 4ΛΕΥΚΑ∆Α - ΣΥΒΟΤΑ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (450 χλµ.)

Πρωινό και αναχώρηση για καφέ στα όµορφα Σύβοτα, τα φιόρδ της Ελλάδας. Συνεχίζουµε για τα πανέµορφα Γιάννενα. Χρόνος για γνωριµία µε την πόλη. Μπορείτε προαιρετικά να επισκεφτείτε το νησάκι όπου βρίσκεται το µουσείο του Αλή Πασά. Αναχώρηση και µε στάσεις καθοδόν άφιξη στη Θεσσαλονίκη.