el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

28η Οκτωβρίου: Ορεινή Αρκαδία

0
Κόστος
Από165 €
Κόστος
Από165 €
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

112
Λεπτομέρειες εκδρομής

Ημερομηνία εκδρομής

28/10 – 31/10 

Διάρκεια εκδρομής

4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις 

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας, το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας,
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις του γραφείου μας
  • Συνοδό - αρχηγό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνει

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής.

Τιμές

Τιμή συμμετοχής :  Hotel ALEX 3*,165€

                                   Hotel ANAKTORIKON 4*,175€ 

Επιβάρυνση μονόκλινου: Hotel ALEX 3* +55€

                                              Hotel ANAKTORIKON 4* +60€

Πρόγραμμα

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ ( 650 χλμ)

 Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:00. Με διάφορες στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύμα εξ’ ιδίων φθάνουμε στην Τρίπολη στην καρδιά της Πελοποννήσου όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, και χρόνος ελεύθερος.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΤΡΙΠΟΛΗ – ΛΕΒΙΔΙ – ΒΥΤΙΝΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ –ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΖΑΤΟΥΝΑ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ (150χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την ημερήσια πανέμορφη ορεινή εκδρομή μας. Αφού περάσουμε το χωριά Κάψια και Λεβίδι, φθάνουμε στο λαμπερό διαμάντι του βουνού τη Βυτίνα.Σε υψόμετρο 1033 μ. σε μια κατάφυτη περιοχή θα  περπατήσουμε  στο Δρόμο της Αγάπης, και στα γραφικά δρομάκια της. Επόμενος σταθμός μας η Δημητσάνα, με πλούσιες ιστορικές μνήμες, τα πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα καλντερίμια και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια καθιστούν τη Δημητσάνα μια αρχοντική κωμόπολη. Εδώ θα γευματίσουμε με τις παραδοσιακές νοστιμιές του χωριού και θα συνεχίσουμε για τη Στεμνίτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καμάρες (θυμίζουν τα βυζαντινά «διαβατικά») των σπιτιών. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη – οι Στεμνιτσιώτες ήταν διάσημοι για τις επιδόσεις τους στη μεταλλουργία και οι καμπάνες ορισμένων από τις πιο φημισμένες εκκλησίες των παραδουνάβιων χωριών λέγεται ότι φτιάχτηκαν από τα χέρια τους. Και οι ομορφιές της εκδρομής μας δεν τελείωσαν. Η Ζάτουνα. Η θέση της είναι στην κορυφή, ( υψομ. 1050 μ. )το χωριό είναι τόπος εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη στα γκρίζα χρόνια της δικτατορίας. Κατευθυνόμαστε προς Καρύταινα.Ύστερα από έναν όμορφο περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια παίρνουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.

3η ημέραΤΡΙΠΟΛΗ-ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ-ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ( 170 χλμ.)

 Πρωινό και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας.Την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα με μακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήμερα ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Πελοποννήσου. Στην τοποθεσία Βάσσες, βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420-410 π.Χ). Ο επονομαζόμενος και «Παρθενώνας της Πελοποννήσου» ναός, χτίστηκε προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα διασκεδάσουμε προαιρετικά. Διαν/ση.

4η ημέραΡΟΕΙΝΟ – ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ-ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ – ΑΡΚΟΥΔΟΡΕΜΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ( 690χλ.)

Μετά το πρωινό και φεύγοντας από την πόλη, φτάνουμε στο Ροεινό, ένα  παραδοσιακό χωριό,με μεσαιωνική ιστορία, γραφικό, πανέμορφο, με πολλά νερά. Στόχος μας το Λιμποβίσι, υψόμετρο 1.200. Εδώ σώζεται το σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Αναστυλώθηκε, αποκαταστάθηκε με δαπάνες του Αρκάδα, Π. Αγγελόπουλου. Πιο δίπλα, στις βαθιές δασωμένες χαράδρες, στέκει το Αρκουδόρεμα με την τόσο σημαντική συμβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα που με τα χρόνια ρήμαξε! Λιμποβίσι και Αρκουδόρεμα, έμειναν γνωστά ως Κολοκοτρωναιϊκα. Και η επιστροφή μας αρχίζει. Με διάφορες στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύμα εξ’ ιδίων φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Text box item sample content