el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

28η Οκτωβρίου με το iOLE σε Αχέροντα – Άρτα & Κορωνησία – Πάργα & Μέτσοβο, (3ημ./2νύχτες) 27-29/10/2023

0
Κόστος
Από145 €
Κόστος
Από145 €
27 Οκτωβρίου 2023
Δωμάτιο 1 :
Δωμάτιο 1 :
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

365
Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Πρωινή αναχώρηση

Ημερομηνίες αναχωρήσεων

27-29/10/2023

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο Cronos 3* με πρωινό.
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ποτά, γεύματα, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ- ΑΡΤΑ

Αναχώρηση στις 7:30. Μέσω Εγνατίας Οδού και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στις πηγές του Αχέροντα. Οι Πηγές του ποταμού Αχέροντα -ένα στενό σημείο βράχων με ορμητικά, παγωμένα νερά ακόμη και το καλοκαίρι- βρίσκονται στη Γλυκή. Πρόκειται για ένα από τα πιο καθαρά ποτάμια της Ευρώπης, γνωστό από την αρχαία ελληνική μυθολογία, αφού εκεί κατοικούσαν οι ψυχές του Κάτω Κόσμου. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ, zip line rafting, ιππασία και φαγητό. Αναχώρηση για την  Άρτα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στην πόλη της Άρτας και φαγητό εξ’ ιδίων. Διανυκτέρευση.

2η ημέραΑΡΤΑ- ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ

 Πρωινό και αναχωρούμε για την επίσκεψη στην Άρτα. Πρώτη στάση αποτελεί αναμφισβήτητα το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, ένα από τα πιο φημισμένα ηπειρώτικα γεφύρια, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης, σύμβολο της θυσίας αλλά και της αναβλητικότητας. Παλιότερα ένωνε την Άρτα με την απέναντι εύφορη πεδιάδα. Το νεοκλασικό κτίριο, που βρίσκεται κοντά στο γεφύρι απέναντι από την πόλη, που κτίστηκε το 1864 και έχει αναστηλωθεί από το Μ/Φ σύλλογο «Σκουφάς», στεγάζει σήμερα το Λαογραφικό Μουσείο της Άρτας.
 Η περιήγηση στα μνημεία της πόλης συνεχίζεται με τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της πλατείας Σκουφά. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του δεσποτάτου της Ηπείρου, χρονολογείται από τα τέλη του 13ου αιώνα και κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία της βυζαντινής τέχνης. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Από εκεί, ακολουθώντας τα σοκάκια, θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας  που μετράει περισσότερους από εννέα αιώνες ζωής και ξεκίνησε την πορεία του ως γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη βυζαντινό μνημείο από τα πολλά που στολίζουν την πόλη, αλλά για ένα σημείο αναφοράς ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην πολιούχο της πόλης.
 Σε απόσταση 50μ. περίπου από την πλατεία Κιλκίς στην οδό Βασιλέως Πύρρου, στο κέντρο της πόλης βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Πυθίου Απόλλωνα, ναός που χρονολογείται τα υστεροαρχαϊκά χρόνια, ενώ σε μικρή απόσταση μόλις από το ναό του Απόλλωνα βρίσκεται το μικρό θέατρο της αρχαίας Αμβρακίας, το οποίο έχει κτισθεί στα θεμέλια παλαιότερων λουτρών των μέσων του 4ου αιώνα. Το μικρό θέατρο της Αμβρακίας αποτελεί έναν από τους προορισμούς της διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου μαζί με τα αρχαία θέατρα της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης και των Γιτάνων.
 Στη συνέχεια αναχώρηση για την  Κορωνησία, ένα χωριό του νομού Άρτας στον Αμβρακικό κόλπο με λίγους μόνιμους κατοίκους, που απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας. Βρίσκεται στο μικρό νησί Πέρα Νησί, το οποίο όμως είναι γνωστό συνολικά ως Κορωνησία.  Προσκύνημα στη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Κορωνησίας (Κορακονησιας), αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου, καθώς και στο παρεκκλήσι του οσίου Ονούφριου, στο προαύλιο της εκκλησίας. Η μονή αναφέρεται από το έτος 1193. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό (έξοδα εξ’ ιδίων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέραΑΡΤΑ- ΠΑΡΓΑ -ΜΕΤΣΟΒΟ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΕΣΝΙΚΗ

Πρωινό και παράδοση δωματίων. Αναχωρούμε για την όμορφη και γραφική Πάργα. Εκεί θα περιπλανηθούμε στα σοκάκια της, θα επισκεφθούμε το Φρούριο όπου μπορούμε να πιούμε τον καφέ μας και θα ανέβουμε το ερειπωμένο κάστρο της, για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα. Αφού ψωνίσουμε και τα απαραίτητα σουβενίρ και πάρουμε το χρόνο μας για μεσημεριανό φαγητό, θα συνεχίσουμε για το Μέτσοβο, όπου θα έχουμε χρόνο για τον απογευματινό καφέ μας σε μια από τις τοπικές καφετέριες, αλλά και για να προμηθευτούμε τοπικά εδέσματα, όπως η φορμαέλα Μετσόβου κλπ. Επιστροφή στην πόλη μας, κάνοντας καθοδόν τις απαραίτητες στάσεις το βραδάκι.

Τιμοκατάλογος:

Hotel CRONOS 3* , Άρτα, 3 ημέρες

145€ το άτομο με πρωινό σε δίκλινο/τρίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου +45€

H σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

 

 

Photos