el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Ημερήσια εκδρομή: Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας 11/10

0
Κόστος
Από15 €
Κόστος
Από15 €
Οι κρατήσεις δεν είναι ακόμα ενεργές

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

152

Μια από τις πιο όμορφες περιπατητικές διαδρομές, που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά, είναι το περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας.Πρόκειται για μια τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλους, όπου θα ανακαλύψετε τις κρυμμένες ομορφιές της φύσης, θα απολαύσετε τη φυσική σκιά των αιωνόβιων πλατανιών, θα δροσιστείτε από τα κρυστάλλινα νερά των πηγών και θα μαγευτείτε από την άγρια ομορφιά ενός πλατανώνα, μοναδικού για την περιοχή.

Λεπτομέρειες εκδρομής

Μια από τις πιο όμορφες περιπατητικές διαδρομές, που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά, είναι το περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας. Βρίσκεται κατά μήκος του ρέματος του χωριού και καλύπτει μια διαδρομή 3 χλμ. περίπου, δίπλα ακριβώς από το δρόμο Ζυγού – Παλιάς Καβάλας

Άφιξη & Αναχώρηση

 Θεσσαλονίκη και Λαγκαδάς

Ώρα αναχώρησης

Θεσσαλονίκη 08:00

Λαγκαδάς 08:30

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Mεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδός γραφείου σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Δεν περιλαμβάνεται

  • Έισοδοι σε μουσεία και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Τιμή εισιτηρίου για το Αρχαιολογικό Μουσείο:

Γενική είσοδος
6,00€

Επισκέπτες άνω των 65 ετών εντός Ε.Ε. και Φοιτητές εκτός Ε.Ε.
3,00€

Μαθητές, Φοιτητές εντός Ε.Ε. και AMEA
Είσοδος ελεύθερη

Στην τιμή εισιτηρίου περιλαμβάνεται η επίσκεψη στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο.

Απαραίτητος Εξοπλισμός:

  • Παπούτσια πεζοπορίας ή αθλητικά παπούτσια.
  • Ελαφρά ρούχα.
  • Γυαλιά ηλίου – αντηλιακό.
Πρόγραμμα

Aναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 08:00 και από την πλατεία Λαγκαδά στις 08:30 και με ενδιάμεση στάση για καφέ καθοδόν άφιξη στον νομό Καβάλα. Το λεωφορείο θα μας αφήσει στη διασταύρωση της τοπικής οδού που οδηγεί στο χωριό Ζυγός. Ο χωματόδρομος οδηγεί σε παλαιό λατομείο, το οποίο θα προσπεράσουμε για να προσεγγίσουμε το οργανωμένο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην Παλαιά Καβάλα. Είναι από τα πιο γνωστά και δημοφιλή της περιοχής και όχι άδικα. Είναι οργανωμένο, με σήμανση, ξύλινες γέφυρες, σκαλοπάτια κλπ,  διασχίζοντας έναν πανέμορφο πλατανώνα, δίπλα σε τρεχούμενα νερά, με νεροτριβές, παλιούς νερόμυλους κι έναν γραφικό ψηλό καταρράkτη.  Το συνολικό του μήκος είναι 3,5 χλμ και η διαδρομή είναι απολύτως βατή. Η διάρκεια της διαδρομής με στάσεις θα είναι περίπου 2 ώρες με χαλαρούς ρυθμούς και στάσεις για φωτογραφιές. Στην πορεία μας θα θαυμάσουμε την ιδιαίτερη χλωρίδα, θα δούμε κληματσίδες να αιωρούνται και κισσούς να φιδοσέρνονται επάνω στους κορμούς των πλατανιών, δίνοντας μας την εντύπωση ότι βρισκόμαστε μέσα σε μια μικρή ζούγκλα. Θα συναντήσουμε επίσης έναν παραδοσιακό νερόμυλο καθώς και ερείπια παλαιότερων μύλων που στέκουν καλά κρυμμένοι στη πυκνή βλάστηση.Θα αντικρίσουμε ακόμη μικρές σπηλιές και απόκρημνα βράχια, που δεσπόζουν επιβλητικά κατα μήκος του μονοπατιού. Η “έκπληξη” ωστόσο της διαδρομής μας, είναι ο μοναδικός καταρράκτης που θα συναντήσουμε και θα τον καταλάβουμε  από το κελάρυσμα του νερού που αντηχεί από μακριά. Πρόκειται για  ένα απαράμιλλο δημιούργημα της φύσης που προξενεί θαυμασμό. Ο καταρράκτης που πέφτει από ύψος 15 μέτρων περίπου. Το μονοπάτι καταλήγει στην Παλιά Καβάλα. Εκεί θα μας περιμένει το λεωφορείο μας και αναχωρούμε για για τους Φιλίππους, μια σπουδαία τοποθεσία της Μακεδονίας. Εκεί διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα κατά την αρχαιότητα ενώ αξιομνημόνευτο είναι το αρχαίο θέατρο! Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων και τον Aρχαιολογικό χώρο (έξοδα ατομικά). Επόμενη στάση το Βαφτιστήριο της Λυδίας της Φιλιππισίας. Μπορείτε να δείτε τον χώρο όπου βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή η Λυδία , έμπορος υφασμάτων. Η Εκκλησία μας την έχει ονομάσει Αγία , και προστάτιδα των εμπόρων. Θ συνεχίσουμε με την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Χρόνος για φαγητό και καφέ (έξοδα ατομικά). Επιστροφή το βράδυ στον τόπο μας με τις καλύτερες εντυπώσεις!