el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Κωνσταντινούπολη 1000 & 1 Νύχτες | 14,21/03/2024 | 5 ημέρες/4 νύχτες

0
Κόστος
Από209 €
Κόστος
Από209 €
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

46
Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη 06:00

Στην τιμή περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές - μετακινήσεις με σύγχρονο υπερυψωμένο λεωφορείο, που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι.
 • Οι διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ' ιδίων.
 • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο: τιμή ενήλικα: 20€/παιδί 2-12 ετών: 15€, ακτοπλοϊκό εισιτήριο για τα Πριγκηπόνησα: 15€ κατ' άτομο.
 • Σύνολο φόρων και λοιπών εξόδων: 15€
 • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση Extra I + Covid19: 20€/άτομο.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη (630 χλμ.)

Αναχώρηση στις 06.00πμ από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν και της Γενοβέζικης Magnifica Communita di Perra με επίκεντρο τον Πύργο του Γαλατά , θα σας ενθουσιάσει.

2η ημέραΖωοδοχος πηγή (Μπαλουκλί) Προαιρετική κρουαζίερα Κεράτιου κόλπου και Βόσπορου - Βυζαντινός Ιππόδρομος -Αγ. Σοφία -Βασιλική Κινστέρνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει επίσκεψη στο αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της άλωσης. Στον προαύλιο χώρο της Ζωοδοχου Πηγής βρίσκονται και οι τάφοι και των τελευταίων 15 Πατριαρχών. Συνεχίζουμε με την προαιρετική κρουαζιέρα στον Κεράτιο κόλπο και στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου όπου θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά, αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Η κρουαζιέρα μας θα καταλήξει στο λιμάνι του Εμίνονου από όπου και ξεκίνησε. Στη συνέχεια στο ιστορικό κέντρο, περνώντας από το Μπλε Τζαμί και αφήνοντας πίσω μας το σημείο πού άλλοτε αντηχούσαν οι ιαχές του Βυζαντινού Ιπποδρόμου και οι εθιμοτυπικές πομπές του Αυγουσταίου, μεταβαίνουμε για να θαυμάσουμε και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής την Του Θεού Αγία Σοφία η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα τον αρχαιότερο μεγαλύτερο περίκλειστό ναό του κόσμου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού, με το ατμοσφαιρικό της περιβάλλον, που είναι ένα ακόμη θαύμα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής και άνοιξε πρόσφατα για το κοινό μετά την εξ ’ολοκλήρου ανακαίνισή της Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε νυχτερινό κέντρο με show παραδοσιακών χορών και χορών oriental.

3η ημέραΚρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου – Ανάκτορο Beylerbeyi – Ασιατική Κωνσταντινούπολη – Χαλκηδόνα – Πρίγκηπος

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ασιατική Κωνσταντινούπολη διασχίζοντας την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Φτάνουμε στο παραθαλάσσιο Ανάκτορο Μπεηλερμπεη κάτω από την Κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Το ανάκτορο με τα αναρίθμητα δωμάτια και το χαρέμι του διακοσμημένο σε στυλ Ροκοκό σου δίνει την εντύπωση ότι έχει βγεί μέσα από παραμύθι. Θα συνεχίσουμε κατά μήκος της παραλιακής ακτής διασχίζοντας το Σκούταρι όπου στο ένωμα του Βοσπόρου με τη θάλασσα του Μαρμαρά βρίσκεται ο διάσημος Πύργο της Κόρης, για να καταλήξουμε στην Πόλη των Τυφλών , την Χαλκηδόνα. Στην Χαλκηδόνα θα επισκεφθούμε το ναό της προστάτιδας της Αγίας Ευφημίας καθώς επίσης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα γραφικά σοκάκια τα οποία πλημμυρισμένα από τα αρώματα και τα χρώματα τους μας υπενθυμίζουν συνεχώς την παρουσία του Ελληνικού στοιχείου στην περιοχή . Εφόσον διασχίσουμε τις περιοχές του Μοδίου , Φενερμπαχτσε, Καλαμισίου και Μπόσταντζι φτάνουμε στο λιμάνι για να επιβιβαστούμε στο καράβι ιδιωτικής γραμμής με προορισμό την μαγευτική και καταπράσινη Πρίγκηπο. Άφιξη στο Νησί του Άι Γιώργη του Κουδουνά, του πασίγνωστου μοναστηριού με τα χιλιάδες θαύματα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Η Πρίγκηπος είναι κατάμεστη από θαυμάσιες αρχοντικές ξύλινες επαύλεις και μεγαλοπρεπή «κιόσκια» των περασμένων αιώνων. Καταλήγουμε για προσκύνημα στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εφόσον είναι ανοιχτή) και γευματίζουμε εξ ιδίων σε ένα από τα παραθαλάσσια γραφικά ταβερνάκια. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

4η ημέραΧωριά Boσπόρου - Kapali carsi

Πρωινό. Ξεκινούμε την μέρα μας με ένα οδικό οδοιπορικό κατά μήκος της ευρωπαϊκής ακτής του Βοσπόρου διασχίζοντας αρχικά το περίφημο Μεσοχώρι του Βοσπόρου, γνωστό για την εκκλησία του Αγίου Φωκά αλλά και για τα γραφικά πλακόστρωτα στενά που είναι κατάμεστα με υπαίθρια μαγαζιά και πάγκους με χειροποίητα προϊόντα. Συνεχίζουμε περνώντας από την Ξηροκρήνη, το Μέγα Ρεύμα, Μπεμπέκ, Κάστρο της Ρωμυλίας , Στενή, Νιχώρι, μέχρι και τα Θεραπειά θαυμάζοντας καθ’ οδόν το παρελθόν αλλά και το παρόν του Βοσπόρου, με τα αρχοντικά και τις σύγχρονες υπερπολυτελείς κατοικίες και ακολουθώντας το δρόμο των υψωμάτων του Βοσπόρου και διασχίζοντας τις περιοχές που θεωρούνται το Μανχάταν της Κωνσταντινούπολης. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στην πασίγνωστη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο “παζάρι” Επιστροφή στο ξενοδοχείου. Προαιρετική διασκέδαση.

5η ημέραΟικουμενικό Πατριαρχείο- Παναγία Βλαχερνών -Επιστροφή

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, το οποίο στεγάζεται από το 1601 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ξενάγηση, προσκύνημα και χρόνος ελεύθερος εφ’ όσον υπάρχει θεία λειτουργία να παρακολουθήσετε μέρος της, η να περιηγηθείτε στα πανέμορφα σοκάκια του Φαναρίου και να θαυμάσετε την παρακείμενη Μεγάλη του Γένους Σχολή, που στεγάζεται στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Κωνσταντίνου Δημάδη και αποτελεί σήμερα ένα από τα τρία μειονοτικά ελληνόφωνα σχολεία της Κωνσταντινούπολης. Κατόπιν επισκεπτόμαστε το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ. Χ. Αναχώρηση. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώσεις:

Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες  εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Β’ 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ.  Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκηπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Από 01/01/23 το Τουρκικό Κράτος έχει επιβάλει φόρο διαμονής.

Για την κράτησή σας χρειάζεται προκαταβολή 50% με την κράτηση και  εξόφληση 10 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 

 

Προσθήκη κράτησης