el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα (4ημέρες/ 3νύχτες) | Κάθε Πέμπτη πρωί

0
Κόστος
Από195 €
Κόστος
Από195 €
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

907
Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

06:00

Στην τιμή περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές - μετακινήσεις με σύγχρονο υπερυψωμένο λεωφορείο, που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι.
 • Οι διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ' ιδίων
 • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο: τιμή ενήλικα: 20€/παιδί 2-12 ετών: 15€, ακτοπλοϊκό εισιτήριο για τα Πριγκηπόνησα: 10€ κατ' άτομο.
 • Σύνολο φόρων και λοιπών εξόδων: 10€.
 • Ταξιδιωτική Ασφάλιση για COVID-19 - Ασφαλιστική κάλυψη για λόγους COVID-19, και κάλυψη ιατρικών εξόδων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και επιστροφή του 70% των χρημάτων σε περίπτωση νόσησης λόγω του COVID-19, μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας. Κόστος 20 €.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη (630 χλμ.)

Αναχώρηση στις 06.00 π.μ. από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν και της Γενοβέζικης Magnifica Communita di Perra με επίκεντρο τον Πύργο του Γαλατά , θα σας ενθουσιάσει.

2η ημέραKαπαλί Τσαρσί- Ζωοδόχος Πηγή (Μπαλουκλί)–Ασιατική Κωνσταντινούπολη – Πρίγκηπος

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας ,  η μέρα μας ξεκινά με το ομορφότερο κομμάτι της εκδρομής, την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Αναχωρώντας από τον Κεράτιο κόλπο και πλέοντας παράλληλα της ευρωπαϊκής ακτής, θα θαυμάσουμε τα παλαιά ελληνικά χωριά σημαδεμένα μέχρι σήμερα από την Ρωμαίικη παρουσία αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες με τις πολυτελείς επαύλεις, φτάνουμε μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Η επιστροφή μας θα γίνει πλέοντας  παράλληλα της ασιατικής ακτής στο σημείο που θα περιμένει το λεωφορείο μας. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αφού περάσουμε πάνω από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα περνώντας  έξω από  την πόλη των τυφλών την Χαλκηδόνα (Kadıköy) θα καταλήξουμε στο λιμάνι του Μπόστατζι με προορισμό την μαγευτική και καταπράσινη Πρίγκηπο. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος να περιηγηθείτε στο νησί για να θαυμάσετε τις υπέροχες αρχοντικές ξύλινες επαύλεις και τα μεγαλοπρεπή κιόσκια των προηγούμενων αιώνων. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν εξ’ιδίων το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά ψηλά στον λόφο του νησιού. Γεύμα εξ’ ιδίων στις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες με τα υπέροχα φρέσκα ψάρια και επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

3η ημέραΚεράτιος Κόλπος – Βόσπορος –Βυζαντινός Ιππόδρομος -Αγ. Σοφία–Βασιλική Κινστέρνα – Ενυδρείο-Istanbul Forum

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών όπου οι Βυζαντινοί έψαλλαν για πρώτη φορά το 626 μ.Χ τον Ακάθιστο Ύμνο για να ευχαριστήσουν την Θεοτόκο Στρατηγό που λύτρωσε την Πόλη, και σε ανάμνηση αυτού του θαύματος τον ψάλλουμε κάθε χρόνο σε όλους τους ορθόδοξους ναούς μέχρι σήμερα. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε με το λεωφορείο μας στο ιστορικό κέντρο για να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής μέχρι σήμερα την Του Θεού Αγία Σοφία που πλέον λειτουργεί σαν τζαμί με όλους τους κανόνες που επιβάλλονται. Ακολουθεί η επίσκεψη μας στην Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το πολύ ατμοσφαιρικό της περιβάλλον που αποτελεί ακόμη ένα θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Καταλήγουμε στο πάρκο που κάποτε ήταν το σημείο του Βυζαντινού ιπποδρόμου για να ανηφορίσουμε προς την σκεπαστή αγορά (kapalı çarşı). Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα δαιδαλώδη στενά της κλειστής αγοράς και διασχίζοντάς την, βγαίνουνε  και κατηφορίζοντας  συναντάμε τις πολύ οικονομικές αγορές Μαχμούτ πασά και Ταχτάκαλε για ρούχα, λευκά είδη, είδη προικός και είδη οικιακής χρήσης,  καταλήγουμε στην Αιγυπτιακή αγορά (Mısır çarşı) στο Eminönü. Εκεί στα πολύβουα σοκάκια της περιοχής θα ζήσουμε τον αληθινό σφυγμό της Πόλης και δεν πρέπει να παραλείψουμε να φάμε και ένα balık ekmek ( σάντουιτς με ψάρι) παρέα με τους χιλιάδες γλάρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με παραδοσιακούς χορούς oriental . Διανυκτέρευση.

4η ημέραΚωνσταντινούπολη – Φανάρι – ΜΓΣ – Παναγία Βλαχερνών – Θεσσαλονίκη (630 χλμ)

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση  από το ξενοδοχείο για επίσκεψη-ξενάγηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης που στεγάζεται από το 1601 στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ακολουθεί η επίσκεψη – ξενάγηση στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της Άλωσης. Αναχώρηση και με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα. Τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στην Θεσσαλονίκη με χαραγμένες στην καρδιά μας εικόνες και συναισθήματα από την επίσκεψη -προσκύνημα στην Πόλη των πόλεων.  

Τιμοκατάλογος:

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες  εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Β’ 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ.  Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκηπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Από 01/01/23 το Τουρκικό Κράτος έχει επιβάλει φόρο διαμονής.

Οργάνωση εκδρομών και ταξιδιών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα | IOLE Travel

Προσθήκη κράτησης