el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Διήμερη εκδρομή: Υπάτη-Καρπενήσι-Παναγία Προυσιώτισσα 10-11/10

0
Κόστος
Από69 €
Κόστος
Από69 €
Οι κρατήσεις δεν είναι ακόμα ενεργές

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

197
2
Διαθεσιμότητα : 10-11/10/2020

Kαρπενήσι!

Βρίσκεται στην καρδιά της Ευρυτανίας  και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς  χειμερινών και καλοκαιρινών διακοπών. Οι φυσικές ομορφιές, η πληθώρα δραστηριοτήτων και η ομορφιά της περιοχής θα σας μαγέψει!

Λεπτομέρειες εκδρομής

Ημερομηνία αναχώρησης

Άφιξη & Αναχώρηση

10-11/10/2020

Λαγκαδάς & Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

07:00

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο που θα πληροί τους όλους υγειονομικούς όρους.
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Lecadin 3* με πρωινό.
  • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει

  • Είσοδοι σε μουσεία ,αξιοθέατα.
  • Προαιρετικές διασκεδάσεις-γεύματα και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο.
  • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείου.
Πρόγραμμα

Day 1Θεσσαλονίκη-Υπάτη-Καρπενήσι

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:00 με προορισμό το Καρπενήσι (299χλμ.). Με ενδιάμεση στάση για καφέ φθάνουμε στην Υπάτη με τις ιαματικές πηγές της, που είναι φημισμένες από τους Ρωμαϊκούς ακόμη χρόνους. Θα θαυμάσουμε τον Καταρράχτη, στην είσοδο της πόλης, που τα νερα του κινούσαν παλαιότερα πέντε μύλους. Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες. Επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό το Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

Day 2Καρπενήσι-Μονή Προυσού-Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχωρούμε για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Προυσού. Το ιστορικό μοναστηριακό συγκρότημα που χρονολογείται από το 829 μχ απέχει 35 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Στο μονοπάτι που οδηγεί στη Μονή βρίσκονται ‘’τα πατήματα της Παναγίας’’, επτά σχήματα διαφορετικού χρώματος που αποτελούν σύμφωνα με την παράδοση τα ίχνη που άφησε στον κάθετο βράχο που υπάρχει σε αυτό το σημείο, η Παναγία στο δρόμο της για τον Προυσό. Επόμενη εξόρμηση το Μεγάλο χωριό. Ένα από τα χαρακτηριστικά του χωριού είναι τα πέτρινα αρχοντικά σπίτια, καλοδιατηρημένα, τα οποία είναι χτισμένα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής, με την πέτρα να κυριαρχεί. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι του, τα γραφικά σοκάκια με τα δέντρα και τις πέτρινες βρύσες, οι φιλόξενοι κάτοικοί του και οι ενδιαφέρουσες επιλογές που προσφέρει το χωριό, δικαιολογούν τη φήμη του. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Εναλλακτικά σας προτείνουμε πεζοπορία στο στη Μαύρη Σπηλιά (Via Ferrata). Συνεχίζουμε για το χωριό Γοργοπόταμος. Το χωριό φημίζεται για τις πίτες, την παραδοσιακή μπομπότα από αλεύρι καλαμποκιού, τα κεράσια, τις ελιές και για τις πολλές και καλές ταβέρνες του, που αποτελούν πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους της . Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Αναχώρηση για την επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη, γεμάτοι με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Προαιρετικες Δραστηριότητες

River Trekking
Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Ευρυτανίας, που καταλήγει σε μία περιοχή όπου κυριολεκτικά πάντα βρέχει! Για να φθάσουμε στο σημείο με τους καταρράκτες περνάμε με Jeep το βουνό της Καλιακούδας και φτάνουμε στον Κρικελοπόταμο, από όπου ξεκινάμε την πεζοπορία στις όχθες και μέσα στο ποτάμι. Στη διάρκεια της διαδρομής μας το νερό μπορεί να φτάσει μέχρι και τη μέση μας πολλές φορές. Μετά από 45′ περίπου φτάνουμε στο εντυπωσιακό σημείο με τους καταρράκτες όπου μπορούμε και να κολυμπήσουμε. Για να γυρίσουμε ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο και όσοι θέλουν μπορούν να ανέβουν να απολαύσουν τη θέα στην εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα.

Via Ferrata
Φτάνοντας με πεζοπορία στη Μαύρη Σπηλιά, στην Ευρυτανία, αφήνουμε το μονοπάτι και συνεχίζουμε μέσα στο φαράγγι από μονοπάτι που έχει κατασκευαστεί πάνω στον βράχο (via ferrata). Η διαδρομή σκαρφαλώνει σε κάθετους βράχους δίπλα σε υπέροχους καταρράκτες. Αφού τελειώσει η Via Ferrata, μπορούμε να επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή ή να ακολουθήσουμε μονοπάτι το οποίο καταλήγει στο σημείο εκκίνησης.

Χάρτης