el +30 23940 20531 +30 2310 553147 [email protected]

Ίμβρος & Τένεδος – Τσανάκκαλε – Τροία | NEW DATE 28/08-01/09/2024 Ι 4 ημέρες / 3 νύχτες

0
Κόστος
Από260 €
Κόστος
Από260 €
28 Αυγούστου 2024
Δωμάτιο 1 :
Δωμάτιο 1 :
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

178

ΙΜΒΡΟΣ
Η Ίμβρος ανήκει στην Τουρκία, βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, στην είσοδο του Ελλησπόντου. Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία, η αλιεία, η μελισσοκομική, η καλλιέργεια σιτηρών/ελαιόδενδρων και ο τουρισμός, ενώ το νησί φημίζεται επίσης για τα αμπέλια του και το εκλεκτό κρασί του. Στην πρωτεύουσα του νησιού Παναγία, εδρεύει η Ιερά Μητρόπολις Ίμβρου και Τενέδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αξιοθέατα αποτελούν η Κέφαλος, παραλία ιδανική για σέρφινγκ. που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί τουριστικά και η Marmaros, παραλία με μικρό καταρράκτη. Για την προστασία του δάσους που υπάρχει εκεί η Δασονομία απαγορεύει την είσοδο στην παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Στις 16 Αυγούστου όταν γιορτάζει το εκκλησάκι στην παραλία γίνεται μια εξαίρεση και μόνο τότε επιτρέπεται η είσοδος.

ΤΕΝΕΔΟΣ
Η Τένεδος είναι νησί του Αιγαίου που ανήκει στην Τουρκία. Έχει έκταση μόλις 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 2.500 κατοίκων, εκ των οποίων πλέον, μόνον οι 20-25 είναι Έλληνες. Κατά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών το νησί, που κατοικούνταν κατ’ απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία από Έλληνες, παραχωρήθηκε στην Ελλάδα. Στην απογραφή της νήσου το 1920, ο πληθυσμός της αποτελούσε κοινότητα της επαρχίας Λήμνου και αριθμούσε 2.835 κατοίκους, όλοι Έλληνες, που ήταν συγκεντρωμένοι στο ομώνυμο μεγαλοχωριό στο βόρειο μέρος της ανατολικής ακτής, και που ήταν και ο μόνος οικισμός της νήσου. Μετά την ήττα όμως της Ελλάδας στο Μικρασιατικό Πόλεμο και την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ακολούθησε, κατά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης η Τένεδος, μαζί με την Ίμβρο, προσαρτήθηκαν στην Τουρκία. Σήμερα απομένουν μόλις λίγες δεκάδες ηλικιωμένοι Έλληνες.

ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Το Τσανάκκαλε ή Δαρδανέλια είναι πόλη και λιμάνι της Τουρκίας, στην Επαρχία Τσανάκκαλε, στη νότια ακτή των Δαρδανελίων. Τα Δαρδανέλια είναι η δεύτερη επαρχία της Τουρκίας που έχει εδάφη σε δύο διαφορετικές ηπείρους. Υπάρχουν πλοιάρια, πορθμεία, που διασχίζουν τα στενά προς τη βόρεια ακτή. Τα Δαρδανέλια είναι η πλησιέστερη μεγάλη πόλη στη θέση της αρχαίας Τροίας. Το «ξύλινο άλογο» από την πρόσφατη ταινία Τροία εκτίθεται στην ακτή. Τα Δαρδανέλια μερικές φορές καλείται «Τσανάκ». Η πόλη αυτή παλαιότερα είχε μεγάλη σπουδαιότητα. Η άλλοτε μεγάλη πυκνή εμπορική κίνηση σήμερα είναι περιορισμένη. Παρά ταύτα υφίσταται μεγάλος αριθμός ναυτιλιακών πρακτόρων για την εξυπηρέτηση των διερχομένων εμπορικών πλοίων αλλά και τουριστική υποδομή για την εξυπηρέτηση κυρίως Ελλήνων τουριστών που διέρχονται από την περιοχή. Στη πόλη αυτή επίσης πολλές χώρες διατηρούν Προξενεία. Επίσης ΒΑ. του λιμένα υφίσταται εγκατάσταση Ναυτικής Διοίκησης και Ναύσταθμος στολίσκου ταχυπλόων σκαφών.

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Βούλγαρη 06:30
Άγαλμα Βενιζέλου 06:45
Δημαρχείο Σταυρούπολης 07:00

Στην τιμή περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο.
 • Ημιδιατροφή.
 • Ξεναγήσεις/περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Σύνολο φόρων και λοιπών εξόδων.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Επιπλέον γεύματα, ποτά.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Κρουαζιέρες.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΤΡΟΙΑ (520χλμ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, φθάνουμε στους Κήπους. Αφού τελειώσουμε τις τελωνειακές διαδικασίες και περάσουμε τον συνοριακό έλεγχο, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο νότια και λίγο μετά την Καλλίπολη θα περάσουμε την καινούργια γέφυρα των Δαρδανελίων για να βρεθούμε πολύ σύντομα και χωρίς καθυστερήσεις στο Τσανάκκαλε. Εκτός του ότι είναι μοναδική εμπειρία να δούμε τα Δαρδανέλια από ψηλά, θα αισθανθούμε λίγο σαν τον Φρίξο και την Έλλη ( Μη ξεχνάμε τον Ελλήσποντο).  Στην περιήγησή μας στην πόλη του Τσανάκκαλε, θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού του 1890, το Αϊβαλί Τσαρσί (η σκεπαστή αγορά της πόλης) του 1889, το Φατίχ Τζαμί του 1462, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρμένικη εκκλησία του Σούρπ  Κεβόρκ του 1863, το Ναυτικό Μουσείο  και το κάστρο Τσιμενλίκ (Kale i Sultaniye), μπροστά στην πολύβουη προκυμαία. Ακολουθεί προαιρετική επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του Δουρείου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων, από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και δείπνο.

2η ημέραΤΕΝΕΔΟΣ 40+40χλμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Τένεδο. Δια μέσου Εζινέ (αρχ. Νεάνδρεια), άφιξη στο Γκεϊκλί, στην ακτή, από όπου θα επιβιβαστούμε στο ferryboat για να περάσουμε στο νησί της Τενέδου. Ξενάγηση στο ιστορικό της κάστρο χτισμένο από τους Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου, περιήγηση στην πόλη της Τενέδου, με τους ελάχιστους εναπομείναντες Έλληνες και επίσκεψη προσκύνημα στον ελληνορθόδοξο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Γεύμα εξ ιδίων σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή, στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέραΙΜΒΡΟΣ 30+30χλμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Ίμβρο. Από το λιμανάκι,  θα επιβιβαστούμε στο ferryboat για να περάσουμε στο νησί. Φθάνουμε στον Άγιο Κήρυκο (Kuzuliman) κατευθυνόμαστε στους Αγίους Θεοδώρους (Zeytinli) το χωριό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε για την Παναγιά (Cianrli) την πρωτεύουσα του νησιού. Επίσκεψη-προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και το Μητροπολιτικό μέγαρο. Χρόνος ελεύθερος στην μικρή αγορά και γεύμα εξ’ ιδίων. Το απόγευμα επιστροφή στο Τσανάκκαλε, στο ξενοδοχείο. Δείπνο και προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση.

4η ημέραΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (480χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση πολύ νωρίς το πρωί. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη περίπου στις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Τιμοκατάλογος:

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ OYTUN PARK 4* με ημιδιατροφή

Τιμή ατόμου σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο 260€

Επιβάρυνση μονόκλινου +140€

Σημειώσεις:
Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την μετάβαση στην Τένεδο ή την Ίμβρο, το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

Απαραίτητη η ταυτότητα τελευταίας 15ετίας, μηχανογραφημένη, σε καλή κατάσταση ή  διαβατήριο σε ισχύ.

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

 Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας της εκδρομής.

Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

Οργάνωση εκδρομών και ταξιδιών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα | IOLE Travel

Προσθήκη κράτησης