el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Ημερήσια εκδρομή: Περιήγηση με ξενάγηση στη Λίμνη Κάρλα- Photo Tour- Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού- Βόλος, τσιπουράδικα, 30/04/2023

0
Κόστος
Από20 €
Κόστος
Από20 €
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

488

Κάρλα: Η λίμνη της Θεσσαλίας που φιλοξενεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Μεσογείου- μια λίμνη που για λίγο χάθηκε μα αναγεννήθηκε ξανά και φιλοδοξεί να καταστεί ένας υδάτινος παράδεισος , πόλος έλξης για φυσιολάτρες και φίλους του εναλλακτικού τουρισμού.

Λίμνη Κάρλα, ή λίμνη Βοιβηίδα (παλαιότερα) και κατά την αρχαιότητα Βοιβηΐς, ή Βοιβιάς, ή Βοίβη, ή λίμνη της Πελασγιώτιδος, είναι λίμνη η οποία αποξηράνθηκε το 1962, επειδή την εποχή εκείνη προκαλούσε πλημμύρες στις πέριξ γεωργικές καλλιέργειες, ενώ ορισμένες βαλτώδεις εκτάσεις γύρω της προκαλούσαν την έντονη παρουσία εντόμων. Βρισκόταν νοτιοανατολικά της Λάρισας, κοντά στις βόρειες πλαγιές του Πηλίου, στα όρια των Νομών Λαρίσης και Μαγνησίας.[1]

Η αποξήρανση της λίμνης Κάρλας άρχισε στο τέλος Αυγούστου του 1962 με τα εγκαίνια της σήραγγας μήκους 10.150 μέτρων και ήταν από τα σημαντικότερα έργα για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Αποδόθηκαν 80.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στους αγρότες της Θεσσαλίας, σε μία εποχή που η ελληνική γεωργία πραγματοποιούσε τα πρώτα βήματά της προς την εκβιομηχάνιση αλλά και την αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού[

περισσότερα https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7_%CE%9A%CE%AC%CF%81%CE%BB%CE%B1

 

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Λαγκαδάς και Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Λαγκαδάς 07:15

Δημαρχείο Σταυρούπολης 07:45

Άγαλμα Βενιζέλου 08:00

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα διαμορφωθούν και οι ενδιάμεσες στάσεις.

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας και οι ενδιάμεσες μετακινήσεις.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύματα, ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

 

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί από Θεσσαλονίκη για έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς, μέσα στη φύση, την λίμνη Κάρλα. Η Κάρλα βρίσκεται στη Μαγνησία, έχοντας ως κοντινότερο χωριό τα Κανάλια, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τον Βόλο. Η αρχαιολογική έρευνα έχει αποδείξει ότι η περιοχή κατοικείται συνεχώς ήδη από την προϊστορία. Άλλωστε η λίμνη ήταν γνωστή και στην αρχαιότητα, όταν λεγόταν Βοιβηΐς: σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν επίκεντρο του βασιλείου του Άδμητου και της Άλκηστης, που θεωρούνταν πρότυπα συζυγικής στοργής. Κάρλα την είπαν έπειτα κατά τα μεσαιωνικά χρόνια, ονομασία που κρατήθηκε και επί Τουρκοκρατίας, φτάνοντας ως τις μέρες μας.

Μια λίμνη που χάθηκε για λίγο μα ξαναγεννήθηκε και είναι πόλος έλξης των φίλων του εναλλακτικού τουρισμού.  Θα ξεναγηθούμε από τους υπεύθυνους του Φορέα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού και να ενημερωθούμε εκτενώς γι αυτό το σημαντικό θαύμα της φύσης.. Έτσι ώστε η έμπνευση να έρθει μέσα από την γνώση και την αγάπη για τη φύση, και οι φωτογραφίες που θα βγάλουμε θα γίνουν ζωντανές αναμνήσεις, ΄μεσα από την μικρή μας φωτογραφική πρό(σ)κληση.

Μια τόσο ξεχωριστή απόδραση δε θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα από μια βόλτα στα τσιπουράδικα του Βόλου, συνοδεία δημοφιλών  μεζέδων και καλής παρέας.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επιστρέφουμε αργά το απόγευμα στην πόλη μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail ioletravel@gmail.com , με μήνυμα στη σελίδα IoleTravel στο Facebook ή instragram καθημερινές 09.00 – 20.00 και Σάββατο 09.00-14.00 στα τηλέφωνα 6975421074 και 2394020531, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση  εξοφλητικού ποσό για τις ημερήσιες εκδρομές και προκαταβολής 30% τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες
(εκτός αν υπάρχει άλλη ενημέρωση κατά την κράτηση για τις διήμερες και πολυήμερες εκδρομές.. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.
Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ συμμετοχών στις ημερήσεις γίνονται δεκτές έως 48ώρες πριν την αναχώρηση, με γραπτή ή τηλεφωνική ενημέρωση εντός ωραρίου.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα 
www. Ioletravel.gr αναλυτικά.