el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Ημερήσια εκδρομή Ν.Σούλι Σερρών έθιμο “Δρακοκτονία”- Ποντιακός Γάμος στο Ζυγό Καβάλας με γλέντι- απογευματινή βόλτα στην Καβάλα, 23/04/2023

0
Κόστος
Από17 €
Κόστος
Από17 €
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

276

 

ΔΡΑΚΟΚΤΟΝΙΑ-ΝΕΟ ΣΟΥΛΙ ΣΕΡΡΩΝ

Η θρησκευτική παράδοση λέει ότι στο Νέο Σούλι υπήρχε ένας δράκος που εμπόδιζε τη ροή των νερών που βρισκόταν ψηλά στη πηγή και τα απελευθέρωνε, αφού πρώτα, κάθε χρόνο, του προσφέρονταν, με κλήρο, για φαγητό ένας κάτοικος του χωριού. Μια χρονιά ο κλήρος έπεσε στη βασιλοπούλα του χωριού.

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Μία εκδήλωση που διεξάγεται ασταμάτητα από το 1976 την ημέρα εορτής του Αποστόλου Θωμά στην κεντρική πλατεία στο Ζυγός Καβαλάς και αποτελεί το αποκορύφωμα των δράσεων του Ποντιακού Συλλόγου του χωριού.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.visitkavala.gr/sightseeing/anaparastasi-pontiakou-gamou/

 

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Λαγκαδάς και Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Λαγκαδάς 07:15

Δημαρχείο Σταυρούπολης 07:45

Άγαλμα Βενιζέλου 08:00

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα διαμορφωθούν και οι ενδιάμεσες στάσεις.

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας και οι ενδιάμεσες μετακινήσεις.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύματα, ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

Αναχωρούμε για τις Σέρρες, και συγκεκριμένα το Νέο Σούλι.

Εκεί κάθε χρόνο αναβιώνει το έθιμο της Δρακοκτονίας, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με την  θρησκευτική παράδοση στο Νέο Σούλι υπήρχε ένας δράκος που εμπόδιζε τη ροή των νερών που βρισκόταν ψηλά στη πηγή και τα απελευθέρωνε, αφού πρώτα, κάθε χρόνο, του προσφέρονταν, με κλήρο, για φαγητό ένας κάτοικος του χωριού. Μια χρονιά ο κλήρος έπεσε στη βασιλοπούλα του χωριού.Όταν ήρθε η στιγμή, στον τόπο του μαρτυρίου, η βασιλοπούλα παρακάλεσε τον Θεό να την σώσει.Τότε εμφανίστηκε ο Άγιος Γεώργιος πάνω στο άλογό του έχοντας στα χέρια του σταυρό και κοντάρι και φόνευσε τον δράκο. Στις ευχαριστίες της βασιλοπούλας ο Άγιος Γεώργιος το μόνο που της ζήτησε σαν χάρη ήταν να χτίσει μία εκκλησία μέσα στο χωριό, όπως κι έγινε.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Ζυγό Καβάλας όπου θα συμμετάσχουμε σε ένα Ποντιακό Γάμο, ναι, ένα έθιμο επίσης πολύ παλιό  που κρατά ζωντανή την παράδοση κάθε Κυριακή του Θωμά, από τα μέλη Ποντιακού Συλλόγου του χωριού. Διοργανώνεται παράσταση με παραδοσιακή μουσική, παραδοσιακά όργανα και συμμετοχή μουσικοχορευτικών τμημάτων του Ποντιακού Συλλόγου Ζυγού «Υψηλάντης», καθώς και άλλων συλλόγων της περιφερειας και τα παραδοσιακά εδέσματα όπως κεσκέκ και πισία, καθώς και η διασκέδαση και ψυχαγωγία  ,ένα κανονικό φαγοπότι μετά μουσικής, των κατοίκων και των επισκεπτών

Τέλος καταλήγουμε στην Καβάλα, που με σύμμαχό μας τον καιρό θα απολαύσουμε τον καφέ και την βόλτα μας σε αυτή την , αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη, αγναντεύοντας το Θρακικό πέλαγος.

Αργά το απόγευμα, επιστροφή στην πόλη μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail ioletravel@gmail.com , με μήνυμα στη σελίδα IoleTravel στο Facebook ή instragram καθημερινές 09.00 – 20.00 και Σάββατο 09.00-14.00 στα τηλέφωνα 6975421074 και 2394020531, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση  εξοφλητικού ποσό για τις ημερήσιες εκδρομές και προκαταβολής 30% τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες
(εκτός αν υπάρχει άλλη ενημέρωση κατά την κράτηση για τις διήμερες και πολυήμερες εκδρομές.. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.
Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ συμμετοχών στις ημερήσεις γίνονται δεκτές έως 48ώρες πριν την αναχώρηση, με γραπτή ή τηλεφωνική ενημέρωση εντός ωραρίου.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα 
www. Ioletravel.gr αναλυτικά.