el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Ημερήσια εκδρομή: Λίμνη Κερκίνη – Άνω Πορόια – Ακριτοχώρι 22/10

(1 Κριτική)
Κόστος
Από16 €
Κόστος
Από16 €
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

320

Η Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε από το φράγμα του ποταμού Στρυμόνα και ανήκει στο νομό Σερρών. Ένα μέρος με πλούσιο φυσικό τοπίο, σπάνια είδη ζώων και πουλιών. Έχει μοναδική θέα στο όρος Μπέλες και την κοιλάδα των Σερρών. Είναι ένας από τους 10 υγροτόπους διεθνούς σημασίας της Ελλάδας και μια από τις πιο σημαντικές περιοχές της Ελλάδας για τα πουλιά και περιοχή ειδικής προστασίας, καθώς έχει ανακηρυχθεί ως Εθνικό Πάρκο. Έχουν εντοπισθεί περίπου 300 διαφορετικά είδη πουλιών που περιλαμβάνονται στον Κόκκινο κατάλογο πουλιών της Ελλάδος. Επίσης, στη λίμνη Κερκίνη υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός βουβαλιών που είναι προσαρμοσμένα ζώα για να ζουν σε υγροτόπους. Για τους φίλους της ανεβασμένης αδρεναλίνης υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις για οργανωμένες εξορμήσεις με διάφορες δραστηριότητες που μπορούν να επιλέξουν.

Τα Πορόια είναι ένας μεγάλος οικισμός που ανήκει στο νομό Σερρών. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μπλέλλες με θέα την κοιλάδα των Σερρών και τη λίμνη Κερκίνη. Διατηρούνται μέχρι σήμερα, κύρια χαρακτηριστικά της μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, ήθη και έθιμα, αγιογραφημένα ξωκλήσια του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δημητρίου. Είναι ένα γραφικό χωριό με πλούσια φυσική ομορφιά, βλάστηση και θέα στην κοιλάδα της λίμνης. Στο παρελθόν φημιζόταν ιδιαίτερα για το κλίμα που επικρατούσε, καθώς πολλοί γιατροί πρότειναν τη διαμονή στον τόπο αυτό ως θεραπεία. Διάφορα μονοπάτια που υπάρχουν μέσα στο χωριό, περνούν από τη ρεματιά και από το δάσος με τα πλατάνια. Ευρέως γνωστή είναι η περιοχή για τα τοπικά προϊόντα και την νοστιμιά τους που μπορείτε να γευτείτε στις ταβέρνες του χωριού ή ακόμα και να προμηθευτείτε από τους ντόπιους.

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Λαγκαδάς και Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Άγαλμα Βενιζέλου 08:15

Δημαρχείο Σταυρούπολης 08:30

Λαγκαδάς 09:00

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα διαμορφωθούν και οι ενδιάμεσες στάσεις.

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας και οι ενδιάμεσες μετακινήσεις.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύματα, ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

Αναχωρούμε από την πόλη μας το πρωί και στη συνέχεια από την πλατεία του Λαγκαδά για την γραφική λίμνη Κερκίνη. Κάθε εποχή η λίμνη φιλοξενεί διαφορετικά είδη πουλιών, οπότε η κάθε επίσκεψη αποτελεί και μία έκπληξη για τον ταξιδιώτη. Τα υπέροχα Φλαμίγκος βρίσκονται σταθερά εκεί σχεδόν όλο το χρόνο και το χαρακτηριστικό τους ροζ φτέρωμα χρωματίζει το γαλάζιο της λίμνης και προσφέρει μαγευτικές εικόνες που συνδυάζονται με το καταπράσινο τοπίο τριγύρω. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συμμετάσχει στη βαρκάδα στη λίμνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσει τα πουλιά και την υδρόβια ζωή της λίμνη. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στα γραφικά Πορόια όπου θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Ακριτοχώρι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, όπου θα έχουμε χρόνο για προσκύνημα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην πόλη μας.

1 Κριτική
Sort By:RatingΗμερομηνία

Ιφιγένεια Ρώμα

Couple Traveller
3 Νοεμβρίου 2022