el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Καλοκαίρι 2020: Tετραήμερη οδική εκδρομή Ναύπλιο

0
Κόστος
Από175 €
Κόστος
Από175 €
Οι κρατήσεις δεν είναι ακόμα ενεργές

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

282

Πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834 – χτίστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης.Το Ναύπλιο φημίζεται για την ιστορική του πλευρά, υπάρχουν αξιοθέατα που αξίζει και επιβάλλεται να δείτε!

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Λαγκαδάς και Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες εκδρομής

21-24/08/20

Ώρα αναχώρησης

06:00 από το Λαγκαδά

06:30 από τη Θεσσαλονίκη

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Η μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό.
  • Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Περιήγηση ξενάγηση σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνει

Συμβεβλημένη με δελτία κοινωνικού τουρισμού ΟΓΑ

  • Εισόδους σε μουσεία, πάρκα & αρχαιολογικούς χώρους κτλ.
  • Προαιρετικές διασκεδάσεις-γεύματα και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο.
  • Φόρο διαμονής.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘεσσαλονίκη-Ναύπλιο-Τολό

Αναχώρηση από Λαγκαδά στις 06:00 κι από Θεσσαλονίκη στις 06:30. Περνώντας από Τέμπη, Λάρισα, Λαμία, Θήβα, και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό καθοδόν, κάνουμε στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για να θαυμάσουμε τη διώρυγα και συνεχίζουμε την διαδρομή μας. Έπειτα φθάνουμε στο ξενοδοχείο, στο Τολό για τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και μπάνιο στη θάλασσα. Το βραδάκι αναχώρηση για την πρώτη επίσκεψη στο Ναύπλιο όπου μπορείτε να δείτε το ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου ορκίστηκε ο Όθωνας. Ελεύθερος χρόνος στο Ναύπλιο, προαιρετική βόλτα με το τρενάκι του Ναυπλίου κι επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέραΤολό - Επίδαυρος-Μυκήνες - Ναύπλιο (Περιήγηση πόλης)

Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στην Επίδαυρο, ιστορική πόλη, κτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο. Θα επισκεφθούμε το Αρχαίο θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο. Έπειτα θα επισκεφθούμε τις Μυκήνες. Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες» αποτελούν ένα από τα πιο ξακουστά βασίλεια των αρχαίων χρόνων. Ήταν το βασίλειο του φημισμένου Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου της Τρωικής εκστρατείας, και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις – κράτη της Πελοποννήσου. Τα Μυκηναϊκά τείχη αποτελούνται από τεράστιους ογκόλιθους που προστάτευαν την πόλη από οποιαδήποτε επίθεση και αποτελούν πρότυπο αρχιτεκτονικής ακόμα και σήμερα. Από τις ανασκαφές έχουν έρθει στην επιφάνεια πολλά ευρήματα κατά κύριο λόγο χρυσά (αντιπροσωπευτικό δείγμα το «προσωπείο του Αγαμέμνονα»), τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο του αρχαιολογικού χώρου αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Θα δούμε την επιβλητική πύλη των Λεόντων και το θολωτό τάφους του Αγαμέμνονα.
Στη συνέχεια, κατά το μεσημέρι, θα μεταβούμε στο Ναύπλιο και θα αντικρύσουμε το Παλαμήδι, το επιβλητικό φρούριο που υψώνεται 216 μέτρα πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, και το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί ανεβαίνοντας με αυτοκίνητο από την ανατολική πλευρά. Οι πιο τολμηροί και ρομαντικοί μπορούν να φθάσουν στην κορυφή από τα 999 σκαλιά στον ελεύθερο χρόνο.. Κατασκευάστηκε την περίοδο 1687-1715 από τους Βενετούς, αφού κατέλαβαν το λόφο στον οποίο βρίσκεται, ύστερα από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς, κατά τον Βενετο-τουρκικό Πόλεμο. Ο σκοπός ήταν να αποτελέσει το κύριο αμυντικό στήριγμα του Ναυπλίου, που ήταν η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Τότε, θεωρήθηκε μνημείο οχυρωματικής τεχνικής και αποτελείται από 8 προμαχώνες, τριγυρισμένους με τείχη. Παρόλο που θεωρήθηκε απόρθητο, κυριεύθηκε σχετικά εύκολα από τους Τούρκους το 1715 στον τελευταίο Βενετό-τουρκικό Πόλεμο. Ένας από τους προμαχώνες του φρουρίου, ο επονομαζόμενος «Μιλτιάδης» που χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή του ήρωα της Επανάστασης Θ. Κολοκοτρώνη πήρε το όνομα Αρβανιτιά. Στο φρούριο υπάρχει και το ιστορικό εκκλησάκι του Αποστόλου Ανδρέα, κτισμένο από την εποχή των Ενετών.
Θα απολαύσουμε την περιήγηση στην πανέμορφη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση και θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, το μνημείο των Βαυαρών, του Κολοκοτρώνη και των Γάλλων φιλελλήνων.
Έπειτα θα παραμείνουμε στο Ναύπλιο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και μπάνιο στη θάλασσα. Διανυκτέρευση

3η ημέραΤολό- Ύδρα- Σπέτσες (Προαιρετική κρουαζιέρα)

Πρόγευμα και προαιρετική κρουαζιέρα στις 08:30 στα δύο πανέμορφα νησιά του Σαρωνικού. Πρώτος μας σταθμός η κοσμοπολίτικη Ύδρα, το νησί με την τεράστια ναυτική παράδοση και με την άριστα διατηρημένη αρχιτεκτονική του. Θα επισκεφθούμε τα αρχοντικά του Τομπάζη, Κουντουριώτη, Μιαούλη και την μητρόπολη, 17ος αι. με το μαρμάρινο καμπαναριό. Ελεύθερος χρόνος για να γυρίσουμε στα στενά δρομάκια της χώρας. Επόμενος σταθμός μας μία άλλη σημαντική ναυτική δύναμη κατά την διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας του 1821, οι Σπέτσες. Θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο της Μπουμπουλίνας, του πρώτου κυβερνήτη του νησιού, Χατζηγιάννη Μέξη, και τον μεταβυζαντινό ναό του Αγ. Νικολάου. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε, αν θέλετε, τον γύρο του όμορφου νησιού με μια ζωγραφιστή άμαξα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο στις 19:00. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

4η ημέραΝαύπλιο-Λουτράκι-Θεσσαλονίκη

Πρωινό κι αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τα πράγματά μας για το Ναύπλιο για μια τελευταία βόλτα. Αναχώρηση από το Ναύπλιο και στάση στο Λουτράκι για καφέ και βόλτα στην παραλία. Επιστροφή στην πόλη μας αργά το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις!