el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Διήμερη εκδρομή: Σύβοτα-Γλυκή-Αχέροντας 26-27/09

0
Κόστος
Από70 €
Κόστος
Από70 €
Οι κρατήσεις δεν είναι ακόμα ενεργές

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

219
Διαθεσιμότητα : 26-27/09
Λεπτομέρειες εκδρομής

Τα Σύβοτα, στο νομό Θεσπρωτίας, είναι μια εξαιρετικού κάλλους περιοχή και από τους πιο ανερχόμενους προορισμούς τα τελευταία χρόνια καθώς η ολοκλήρωση μεγάλων οδικών έργων διευκόλυνε την πρόσβαση για όλους. Οι παραλίες στα Σύβοτα θυμίζουν κάτι από… Καραϊβική διαθέτοντας πολύ πράσινο σε συνδυασμό με το έντονο γαλάζιο της θάλασσας.

Η δαντελωτή ακτογραμμή σε συνδυασμό μια τρία μικρά νησάκια πολύ κοντά στην ακτή δημιουργούν ένα παραδεισένιο τοπία με μικρούς κολπίσκους που σχηματίζουν πανέμορφες παραλίες. Οι παραλίες των Συβότων παρουσιάζουν ποικιλομορφία, παρόλο που μιλάμε για μια μικρή περιοχή, και θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η Γλυκή είναι ελληνικό ιστορικό χωριό της περιοχής του  Σουλίου, χτισμένο στην όχθη του ποταμού Αχέροντα, αποτελεί το φυσικό όριο των νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, και είναι μια ήρεμη βάση εξόρμησης για τα χωριά του Σουλίου και την περιοχή του Αχέροντα.
Μικρό, γεωργικό κυρίως χωριό, έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο από τον μυθικό ποταμό Αχέροντα. Η Γλυκή αναπτύσσεται τουριστικά τα τελευταία χρόνια δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να νιώσει την παράδοση μιας παρθένας τουριστικά περιοχής.

Σύμφωνα με το θρύλο, σε μια πηγή στον ποταμό Αχέροντα στη Γλυκή ζούσε ένα στοιχειό που δηλητηρίαζε τα νερά του ποταμού καθιστώντας το νερό θανατηφόρο για τους ανθρώπους και τα ζώα της περιοχής. Ο Άγιος Δονάτος σκότωσε το δράκο, ξόρκισε το κακό και έκτοτε τα νερά του ποταμού έγιναν γλυκά, εξού και η ονομασία Γλυκή του ομώνυμου χωριού.

Άφιξη & Αναχώρηση

Λαγκαδάς και Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

07:00

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Eirini 3* με πρωινό
  • Όλοι οι φόροι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αρχηγός-συνοδός εκδρομής

Δεν περιλαμβάνεται

  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Ο φόρος διαμονής.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘεσσαλονίκη-Σύβοτα-Αμμουδιά - Εκβολές Αχέροντα - Νεκρομαντείο-Γλυκή

Αναχώρηση στις 7:00. Μέσω Εγνατίας Οδού και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στα όμορφα Σύβοτα. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο , φαγητό και βόλτα στα στενά δρομάκια. Θα έχουμε την δυνατότητα προαιρετικά να κάνουμε μια βόλτα με το καραβάκι στα γύρω νησάκια. Επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό την Αμμουδιά Πρεβέζης, εκεί όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο. Προαιρετική βόλτα με το καραβάκι για όποιους το επιθυμούν στις εκβολές Αχέροντα.Αναχώρηση και άφιξη στην Γλυκή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

2η ημέραΓλυκή-Πηγές Αχέροντα- Μύλοι Σουλίου- Πηγάδια-Θεσσαλονικη

Πρωινό και αναχώρηση για τις πηγές του Αχέροντα στην Γλυκή. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, φαγητό και πολλές δραστηριότητες. Εδώ θα απολαύσουμε την άγρια εντυπωσιακή βλάστηση, τα κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά, και τα βαθύσκιωτα δάση που πλαισιώνουν τον ποταμό, τους νερόλακκους και τις λιμνούλες που σχηματίζονται κατά μήκος του. Οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν μπάνιο στα κρύα νερά. Παράλληλα, εκτός από την πεζοπορία, μπορείτε να κάνετε rafting, canoe kayak, ιππασία, flying fox κ.λπ. Επιβίβαση στο λεωφορείο και συνεχίζουμε για τους Μύλους Σουλίου, από τα ομορφότερα αξιοθέατα της περιοχής. Μία πανέμορφη τοποθεσία που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Η φύση, οι μύλοι και οι μικροί καταρράκτες συνθέτουν μία απίστευτη εικόνα η οποία ολοκληρώνεται τέλεια με το πανέμορφο παραδοσιακό καφενείο, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ. Επόμενη στάση τα περίφημα πηγάδια του Σουλίου. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πού βρέθηκαν τόσα πηγάδια σε μία περιοχή. Ωστόσο, ήταν ουσιαστικά στέρνες, όπου συγκέντρωναν το νερό της βροχής. Κάθε οικογένεια διατηρούσε το δικό της, προκειμένου να εξασφαλίσει νερό για τις ανάγκες της. Σύμφωνα με μαρτυρίες, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, οι Σουλιώτες κατά τις επιχειρήσεις του 1792, όταν οι Τουρκαλβανοί πλησίασαν την περιοχή τους, έριξαν ασβέστη σε πολλά πηγάδια για να τους στερήσουν το νερό. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις!