el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Διήμερη εκδρομή: Λίμνη Πλαστήρα -Περτούλι – Μετέωρα Νέα ημερομηνία 16-17/10

0
Κόστος
Από75 €
Κόστος
Από75 €
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

253
Λεπτομέρειες εκδρομής

Ταξιδεύουμε στον παράδεισο της Θεσσαλίας τη λίμνη Πλαστήρα, την πιο όμορφη λίμνη της Ελλάδος, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από ένα ελβετικό τοπίο!!!

Άφιξη & Αναχώρηση

Λαγκαδάς & Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Λαγκαδάς 07:00

Θεσσαλονίκη 07:30

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας, το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Οδυσσέας ή παρόμοιο ίδιας κατηγορίας, με πρωινό.
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις του γραφείου μας
  • Συνοδό - αρχηγό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνει

  • Γεύματα, ποτά, δραστηριότητες.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Φόρος διαμονής (0,50€/διανυκτέρευση).

Επιβάρυνση μονοκλίνου:

+23€

 

Πρόγραμμα

1η ημέραΘεσσαλονίκη - Περτούλι - Ελάτη - Καλύβια Πεζούλας

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Λαγκαδά και στη συνέχεια από τη Θεσσαλονίκη. Ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδών, κάνουμε μια σύντομη στάση για φωτογραφία στο πέτρινο γεφύρι της Πύλης Τρικάλων ή Αγίου Βησσαρίωνα, συνεχίζουμε στον πρώτο προορισμό της εκδρομής που είναι το Περτούλι. Εκεί θα έχουμε χρόνο στο “Κερκέτιο” για να απολαύσουμε φρέσκιες πίτες και καφέ, ενώ προαιρετικά μπορούμε να επιδοθούμε σε δραστηριότητες όπως η ιππασία και η βόλτα στο δάσος με γουρούνες. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το πέτρινο μονότοξο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τον υπέροχο καταρράκτη του. Ένα τοπίο που θα φωτογραφίσουμε από κάθε οπτική γωνία καθώς είναι μοναδικό. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στον παραδοσιακό νερόμυλο, όπου υπό τον ήχο του νερού που περνάει από τη νεροτριβή και το παραδοσιακό “πλυντήριο” χαλιών του χωριού, θα ζήσουμε όμορφες εμπειρίες! Θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς τα Καλύβια αφού κάνουμε πρώτα στάση στην Ελάτη. Θα περπατήσουμε μέσα  στα σοκάκια του χωριού και θα απολαύσουμε το γεύμα μας παρεϊστικα όπως πάντα! Άφιξη στα Καλύβια Πεζούλας στην Λίμνη Πλαστήρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα.

2η ημέραΛίμνη Πλαστήρα - Μετέωρα - Καλαμπάκα - Θεσσαλονίκη

Ξυπνάμε και απολαμβάνουμε ένα πλούσιο ελληνικό πρωινό. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για ένα μαγευτικό τοπό εξαιρετικής, φυσικής ομορφιάς, την λίμνη Πλαστήρα. Είναι μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 στο οροπέδιο της Νευρόπολης στα βουνά των Αγράφων και σε υψόμετρο 650 μέτρα. Φέρει το όνομα στου στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του ‘20 υπήρξε ο πρώτος που συνέλαβε την ιδέα κατασκευής φράγματος στο συγκεκριμένο σημείο. Ανάλογα με την εποχή που θα την επισκεφτείς υπάρχουν οι κατάλληλες δραστηριότητες για όλα τα γούστα. Σας προτείνουμε δραστηριότητες όπως η τοξοβολία, η ποδηλασία, το υδροποδήλατο και η ιππασία. Στην συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο για Καλαμπάκα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τα Μετέωρα. Το μοναδικό στον κόσμο γεωλογικό φαινόμενο αφήνει άφωνο τον κάθε επισκέπτη, όσες φορές κι να έχει βρεθεί στην περιοχή. Θα ανέβουμε με το λεωφορείο στους κατακόρυφους βράχους για φτάσουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα των 6 «Μετεώρων» μοναστηριών, την Μονή Βαρλαάμ. Χτισμένη τον 16ο αιώνα με πολλά κειμήλια και σημεία ενδιαφέροντος. Θα δούμε μεταξύ των άλλων, το γιγαντιαίο βαρέλι και το μηχανισμό διχτυού που χρησιμοποιούσαν για μεταφορά εμπορευμάτων. Τέλος, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας μια σύντομη στάση στα Τρίκαλα για καφέ.Επιστροφή στον τόπο μας το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις!