el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Διήμερη εκδρομή: Τρίκαλα – Ελάτη – Περτούλι – Μετέωρα 15-16/05/2021

0
Κόστος
Από70 €
Κόστος
Από70 €
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

342

Ένας προορισμός κοντινός γύρω από την περιοχή των Τρικάλων που θα μας χαρίσουν ένα γεμάτο και αξέχαστο διήμερο!!

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Λαγκαδάς & Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

Λαγκαδάς 07:00

Θεσσαλονίκη 07:30

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  • Μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο LITHAION HOTEL 3* με πρωινό.
  • Περιηγήσεις - σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύματα - βαρκάδες - μουσεία - ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόρος διαμονής (1,5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση).

Επιβάρυνση μονόκλινου: +20€
Λόγω περιορισμένου αριθμού μονόκλινων δωματίων, όσοι ενδιαφέρεστε για μονόκλινο επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατό.

Πρόγραμμα

1η ημέραΘεσσαλονίκη - Περτούλι - Παλαιοκαρυά Τρικάλων - Ελάτη - Τρίκαλα

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί του Σαββάτου για να ζήσουμε ένα πραγματικά ξεχωριστό Σαββατοκύριακο! Μετά τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδών  και με μια σύντομη στάση για φωτογραφία στο πέτρινο γεφύρι της Πύλης Τρικάλων ή Αγίου Βησσαρίωνα, συνεχίζουμε στον πρώτο προορισμό της εκδρομής που είναι το Περτούλι. Εκεί θα έχουμε χρόνο στο “Κερκέτιο” για να απολαύσουμε φρέσκιες πίτες και καφέ, ενώ προαιρετικά μπορούμε να επιδοθούμε σε δραστηριότητες όπως η ιππασία και η βόλτα στο δάσος με γουρούνες. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το πέτρινο μονότοξο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τον υπέροχο καταρράκτη του. Ένα τοπίο που θα φωτογραφίσουμε από κάθε οπτική γωνία καθώς είναι μοναδικό. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στον παραδοσιακό νερόμυλο, όπου υπό τον ήχο του νερού που περνάει από τη νεροτριβή και το παραδοσιακό “πλυντήριο” χαλιών του χωριού, θα ζήσουμε όμορφες εμπειρίες! Θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς τα Τρίκαλα αφού πρώτα στάση στην Ελάτη. Θα περπατήσουμε μέσα  στα σοκάκια του χωριού και θα απολαύσουμε το γεύμα μας παρεϊστικα όπως πάντα!!!Στην συνέχεια θα κατέβουμε στα όμορφα Τρίκαλα όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση .

2η ημέραΤρίκαλα- Μετέωρα- Καλαμπάκα - Θεσσαλονίκη

Ξυπνάμε και απολαμβάνουμε ένα πλούσιο ελληνικό πρωινό. Ώρα να γνωρίσουμε την πόλη. Θα περπατήσουμε στο Φρούριο, θα ανεβούμε να θαυμάσουμε τη θέα από το ρολόι και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλιό χαμάμ της πόλης όπου πλέον φιλοξενεί το μουσείο του Βασίλη Τσιτσάνη. Θα απολαύσουμε μια όμορφη ξενάγηση υπό τους ήχους των τραγουδιών του μεγάλου Έλληνα Τραγουδοποιού! Δίπλα του το Κουρσούμ τζαμί με τον μολυβένιο τρούλο και η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Θα περιηγηθούμε στις γέφυρες του Ληθαίου ποταμού, θα κάνουμε βαρκάδα με τις μικρές πλαστικές βαρκούλες και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας στο κέντρο της πόλης. Στην συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο για Μετέωρα. Το μοναδικό στον κόσμο γεωλογικό φαινόμενο αφήνει άφωνο τον κάθε επισκέπτη, όσες φορές κι να έχει βρεθεί στην περιοχή. Αφού κάνουμε στάση για μεσημεριανό φαγητό θα ανέβουμε με το λεωφορείο στους κατακόρυφους βράχους για φτάσουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα των 6 «Μετεώρων» μοναστηριών, την Μονή Βαρλαάμ. Χτισμένη τον 16ο αιώνα με πολλά κειμήλια και σημεία ενδιαφέροντος. Θα δούμε μεταξύ των άλλων, το γιγαντιαίο βαρέλι και το μηχανισμό διχτυού που χρησιμοποιούσαν για μεταφορά εμπορευμάτων. Αναχώρηση για  Θεσσαλονίκη με ενδιάμεση στάση κατά την διαδρομή.

Παρατηρήσεις : Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, εάν το επιβάλουν οι συνθήκες ή αργίες ή ο αρχηγός – συνοδός της εκδρομής κρίνει ότι αυτό είναι θα είναι προς όφελος των εκδρομέων