el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Διήμερη εκδρομή: Βάλια Κάλντα 22-23/05/2021

0
Κόστος
Από75 €
Κόστος
Από75 €
Οι κρατήσεις δεν είναι ακόμα ενεργές

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

424

Δεν υπάρχει ίσως καλύτερο μέρος να επισκεφθεί κάποιος που θέλει να ξεφύγει από τη φασαρία και τη ρουτίνα της πόλης! Μία διήμερη εκδρομή στην οποία θα επισκεφθούμε τα γραφικά χωριά στην Πίνδο και θα απολαύσουμε τον καθαρό αέρα και τις ομορφιές της φύσης!!!

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Λαγκαδάς και Θεσσαλονίκη

Ώρα αναχώρησης

07:00

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Achillion 3* Γρεβενά, με πρωινό
  • Περιηγήσεις - σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Οι είσοδοι σε χώρους επίσκεψης (μουσεία κλπ).
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘεσσαλονίκη-Μηλιά- Γεφύρι Ζιάκα-Λάβδας-Σαμαρίνα-Γρεβενά

Αναχώρηση 07:00 από Θεσσαλονίκη και με ενδιάμεση στάση, φθάνουμε στη Μηλιά Γρεβενών, όπου θα επισκεφθούμε το Παλαιοντολογικό Μουσείο που φιλοξενεί σπάνια ευρήματα, όπως απολιθώματα μαστόδοντα 3 εκατομμυρίων ετών, χαυλιόδοντες μήκους 5,02 μ. οι μεγαλύτεροι στον κόσμο κ.α. Περνώντας από την πόλη των Γρεβενών ξεκινάμε να δούμε τις πλούσιες φυσικές ομορφιές στα βουνά του νομού, με την πυκνή βλάστηση, τα άφθονα νερά και τα γραφικά χωριουδάκια σκαρφαλωμένα στις βουνοκορφές. Καθ οδόν θα περάσουμε από το γεφύρι Ζιάκα. Το γεφύρι του Ζιάκα, ένα από τα πιο φωτογραφημένα γεφύρια των Γρεβενών. Χτίστηκε πριν από το 1885 και είναι εύκολα προσβάσιμο. Είναι δίτοξο με σαφώς μεγαλύτερη την κύρια (Δυτική) καμάρα, που φτάνει σε ύψος τα 7,50 μ. Το συνολικό μήκος του γεφυριού είναι περίπου 41 μ. και το πλάτος 3,10 μ. χρόνος ελεύθερος για να το περπατήσουμε. Στην συνέχεια άφιξη στο χωριό Λάβδας όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο μανιταριών. Το Μουσείο Μανιταριών στη Λάβδα Γρεβενών άνοιξε τις πύλες του στις 6 Νοεμβρίου 2011. Σε ένα πέτρινο παραδοσιακό κτίριο φιλοξενούνται άγρια φυσικά μανιτάρια, αποξηραμένα, καθώς και γλυπτά, τα οποία ενσωματώθηκαν μέσα σε προθήκες που αποτελούν μικρογραφία της φύσης. Συνεχίζουμε προς το χωριό Αετιά και Φιλιππαίοι απ’ όπου φαίνεται το χιονοδρομικό Βασιλίτσα για να καταλήξουμε το δρόμο μας για Σαμαρίνα. Το μεγαλύτερο βλαχοχώρι βρίσκεται σε υψόμετρο 1450μ.,και μοιάζει σαν ένα μεγάλο μπαλκόνι που βλέπει τον Σμόλικα και τον Όρλιακα. Χρόνος για περίπατος στο χωριό να απολαύσουμε τη θέα, να δούμε τις πέτρινες βρύσες στους δρόμους του, τις εκκλησιές και να γευματίσουμε (εξ ιδίων) σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στα Γρεβενά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέραΓρεβενά-Περιβόλι-Βοβούσα-Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα και ξεκινάμε για μια διαφορετική μέρα στα νοτιοδυτικά του νομού. Φθάνουμε στο Περιβόλι, χωριό χτισμένο μέσα σ’ ένα ορεινό τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Προσκύνημα στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου του 1770 με το σπουδαίο ξυλόγλυπτο τέμπλο της. Σώζονται εικόνες και αγιογραφίες της τότε εποχής, όπως επίσης και το Ευαγγέλιο του 1500 μ.χ. Δια μέσου των παρυφών του εθνικού δρυμού Βάλια Κάλντα φθάνουμε στη μαγευτική Βοβούσα, το πιο απομακρυσμένο χωριό του ανατολικού Ζαγορίου. Το τοπίο είναι σαγηνευτικό. Τη Βοβούσα διασχίζει ο Αώος ποταμός με το επιβλητικό πετρόχτιστο γεφύρι του. Επίσκεψη(προαιρετικά) στο Μουσείο Υδροκίνησης .Εκεί θα δείτε εκθέματα από έναν παλιό νερόμυλο, νεροτριβείο, μαντάνι (μηχανή που στεγανοποιούσε τα βαριά ρούχα, π.χ. τις κάπες) και νεροπρίονο (μηχανή που επεξεργάζεται το ξύλο με την κίνηση του νερού). Χρόνος ελεύθερος για φαγητό, καφέ και περίπατο στο χωριό. Με τις όμορφες εικόνες της φύσης, θα πάρουμε το δρόμο του γυρισμού για την πόλη μας.