el +30 23940 20531 info@ioletravel.gr

Διήμερη απόδραση: Τρίκαλα – Μέτσοβο 11-12/12

0
Κόστος
Από60 €
Κόστος
Από60 €
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

201
Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Λαγκαδάς και Θεσσαλονίκη

Διάρκεια εκδρομής

11-12/12

2 ημέρες / 1 διανυκτέρευση

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και οι ενδιάμεσες μετακινήσεις.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Apollon Metsovo Hotel με πρωινό.
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής - επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύματα, ποτά.
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.
  • Φόρο διαμονής.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘεσσαλονίκη - Φαράγγι Πορτίτσας - Μέτσοβο

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από Θεσσαλονίκη γύρω στις 08.00 για να ζήσουμε ένα πραγματικά ξεχωριστό Σαββατοκύριακο! Μετά την απαραίτητη στάση για καφέ, φτάνουμε στον πρώτο προορισμό της εκδρομής που είναι το πανέμορφο φαράγγι της Πορτίτσας. Ένα εντυπωσιακό φαράγγι στους πρόποδες του Όρλιακα που είναι διάσημο για το εντυπωσιακό πέτρινο γεφύρι στην είσοδο του και που αποτελεί πόλο έλξης για πολλά είδη ορνιθοπανίδας. Το φαράγγι της Πορτίτσας βρίσκεται στα δυτικά του νομού Γρεβενών, ανάμεσα στα μικρά βουνά του Σπηλαίου και της Λυκότρυπας, στους ανατολικούς πρόποδες του Όρλιακα. Στο σημείο αυτό κυλάει ο ποταμός Βενέτικος δημιουργώντας την μικρή κοιλάδα Κανάβη. Η κοιλάδα καταλήγει σε ένα βαθύ φαράγγι, που ονομάζεται Πορτίτσα, ενώ η έξοδος του ονομάζεται Καρούτες. Το φαράγγι κινείται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και έχει συνολικό μήκος περίπου πεντακόσια μέτρα, ενώ περιβάλλεται από πανύψηλους βράχους ύψους 200 μέτρων. Στην δυτική είσοδο του φαραγγιού στέκεται το πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας, ένα από τα δημοφιλέστερα και ομορφότερα γεφύρια της Ελλάδας. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να θαυμάσουμε αυτό το δημιούργημα. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε για τον επόμενο προορισμό μας, το πανέμορφο Μέτσοβο. Θα εγκατασταθούμε στο παραδοσιακό μας ξενοδοχείο όπου θα μας φιλοξενήσει και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να ζήσουμε το Μέτσοβο .Χρόνος για φαγητό εξ ιδίων και αγορές παραδοσιακών προϊόντων ή προαιρετική επίσκεψη στην περίφημη Πινακοθήκη .Διανυκτέρευση.

2η ημέραΜέτσοβο - Μετέωρα - Τρίκαλα - Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή το πρωί, μετά από ένα δυναμωτικό πρωινό ξεκινάμε για τα εντυπωσιακά Μετέωρα . Θα ανηφορίσουμε για τον Ιερό Βράχο των Μετεώρων. Το γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων αποτελεί παγκόσμιο αξιοθέατο και μοναδικό μνημείο της φύσης. Θα δούμε το μονή του Αγίου Στεφάνου Αρχικά και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Το Μουσείο βρίσκεται στην Καλαμπάκα και διαθέτει μια πλουσιότατη συλλογή. Αποτελείται από γλυπτά μανιτάρια κατασκευασμένα ένα προς ένα, διατηρώντας ταυτόχρονα απόλυτη ομοιότητα χρώματος, σχήματος και μεγέθους. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε για τα Τρίκαλα, την πρώτη ψηφιακή πόλη της χώρας με το όμορφο κάστρο και το περίφημο ρολόι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα εξ ιδίων σε κάποιο από τα πολυάριθμα εστιατόρια. Ελεύθερος χρόνος για τους μικρούς και μεγάλους φίλους στο Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα. Αργά το απόγευμα και πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις καθ οδών , επιστροφή στην πόλη μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επιβάρυνση μονόκλινου (+25€)