el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Γεωργία | 6ημέρες/5νύχτες | 08-13/03/2024

0
Κόστος
Από760 €
Κόστος
Από760 €
8 Μαρτίου 2024
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

220
Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Στην τιμή περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικό εισιτήριο ( Θεσσαλονίκη - Αθήνα- Τιφλίδα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη)
  • Φόρους Αεροδρομίων, επίναυλος.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Ξενοδοχείο.
  • Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με λεωφορεία πολυτελείας.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Αρχηγό—Συνοδό-Ξεναγό καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδίου
  • Φιλοδωρήματα οδηγών, σερβιτόρων κ.λ.π

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘεσσαλονίκη - Αθήνα - Τιφλίδα

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Μακεδονία στις 19.00 και αναχώρηση για Αθήνα στις 21.30. Άφιξη στην Αθήνα στις 22.25. Πτήση για Τιφλίδα με πτήση της Aegean στις 23.50. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τιφλίδας στις 04.35 .Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια.

2η ημέραΠεριήγηση στην πόλη της Τιφλίδας

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πρώτη μας περιήγηση στην πόλη της Τιφλίδας. Στο κέντρο της πόλης θα δούμε το μνημειώδες άγαλμα Mother of Kartli -Μητέρα της Γεωργίας. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου του Μετέχι : γεωργιανή ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία του 13 ου αιώνα που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Kura. Θα περιηγηθούμε στην οδό Bethlehem έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της πόλης στο παλιό τμήμα της Τιφλίδας. Ανεβαίνοντας θα φτάσουμε στο φρούριο Ναρίκαλα με την υπέροχη θέα στον
ποταμό Mtkvari. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (Nicholas Cathedral) η οποία βρίσκεται στο συγκρότημα του φρουρίου Ναρικάλα (Narikala). Σαν μια προέκταση του κάστρου συναντάμε τον Βοτανικό Κήπο της Γεωργίας (National Botanical Garden of Georgia). Επίσκεψη στον  Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας της Τιφλίδας, είναι ο κύριος καθεδρικός ναός της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1995 και 2004, είναι ο τρίτος ψηλότερος  ορθόδοξος
καθεδρικός ναός στον κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κτίρια στον κόσμο σε συνολική έκταση. Επίσκεψη στη Βασιλική Anchiskhati της Αγίας Μαρίας,   η παλαιότερη σωζόμενη εκκλησία στην Τιφλίδα,  η οποία χρονολογείται από τον 6 ο αιώνα. Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σιών (Sioni Cathedral of the Dormition) ο οποίος φέρει το όνομα του όρους Σιών της Ιερουσαλήμ . Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Γέφυρα της Ειρήνης : μια πεζογέφυρα σε σχήμα τόξου , μια κατασκευή από χάλυβα και γυαλί που φωτίζεται με πολλά LED πάνω από τον ποταμό Kura. Δείπνο με ζωντανή μουσική σε τοπικό εστιατόριο.

3η ημέραΕπίσκεψη της παλιάς πρωτεύουσας και Ορθόδοξου κέντρου της Γεωργάς – MTSKHETA.

Πρώτος στάθμος στη Μονή του Τιμίου Σταυρού- Jvari: μοναστήρι του 6ου αιώνα  στην ανατολική Γεωργία. Το Jvari είναι μια σπάνια περίπτωση πρώιμης μεσαιωνικής γεωργιανής εκκλησίας που έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα σχεδόν αμετάβλητη. Uplistsikhe « Φρούριο του άρχοντα» είναι μια αρχαία πόλη λαξευμένη σε βράχο στην ανατολική Γεωργία. Καθεδρικός Ναός Σβετιτσχοβέλι (Svetitskhoveli Cathedral) ένας Ορθόδοξος καθεδρικός ναός, αριστούργημα του πρώιμου Μεσαίωνα που έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Tsilkani cathedral of the Mother of God «Ναός της Μητέρας του Θεού», χτίστηκε τον 4ο αιώνα ,πρόκειται για μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Γεωργίας. Gergeti Trinity Church -Ναός Αγίας Τριάδας , μια εκκλησία του 14ου αιώνα που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Chkheri, σε υψόμετρο 2170 μέτρων κάτω από το όρος Kazbek. Μοναστήρι του Σίο-Μγκβίμε  που σημαίνει «Σπήλαιο του Σίο» Το μοναστήρι είναι αναγνωρισμένο ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γεωργίας. Το συγκρότημα κτιρίων της μονής περιλαμβάνει την Εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή (560-580), την Άνω Εκκλησία της Θεοτόκου (12ος αιώνας), το μοναστικό σπήλαιο του Σίο (6ος αιώνας), ένα παρεκκλήσι του 12ου αιώνα, κ.α. Γεύμα σε τοπικό παραδοσιακο Γεωργιανό εστιατόριο Salobie.

4η ημέραKakheti – ανατολικα της Γεωργίας.

Αφύπνιση και πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρώτη επίσκεψη το Μοναστήρι του Αγίου Νίνου στο Bodbe . Το μοναστήρι λειτουργεί τώρα ως γυναικείο μοναστήρι και είναι ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος στη Γεωργία, λόγω της σχέσης του με την Αγία Νίνο , τη γυναίκα ευαγγελιστή των Γεωργιανών του 4ου αιώνα, τα λείψανα της οποίας φυλάσσονται εκεί. Κάτω από το λόφο του μοναστηριού είναι η θαυματουργή πηγή της Αγίας Νίνο, το αγίασμα. Επόμενος σταθμός Μοναστήρι του Ικάλτο- Ikalto Monastery :ένα μοναστηριακό συγκρότημα με τρεις εκκλησίες Khvtaeba, Kvelatsminda και Sameba. Επίσκεψη στο Μοναστήρι Shuamta Dzveli .Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις εκκλησίες διαφορετικών περιόδων 6 ου , 7 ου και 8 ου αιώνα. Gremi Monastic Complex : αρχιτεκτονικό μνημείο του 16ου αιώνα. Το κύριο αξιοθέατο του συγκροτήματος, η εκκλησία Γκρέμι του Αρχαγγέλου, είναι μια εξαιρετική επίδειξη γεωργιανής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε και ζωγραφίστηκε  μεταξύ 1565-1577, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Λεβάν του Καχέτι.

5η ημέραMtskheta-Mtianeti

Αφύπνιση και πρωινό στο ξενοδοχείο.Αναχώρηση για την περιοχή Mtskheta – Mtianeti στην ανατολική Γεωργία. Θα επισκεφθούμε το μαγευτικό φρούριο Ananuri που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Άραγκβι. Στο εσωτερικό του φρουρίου υπάρχουν 3 εκκλησίες, η Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, η Εκκλησία της Παρθένου του 16ου  και η Εκκλησία του Θεραπευτή –Μκουρνάλι :η οποία βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της ακρόπολης και χρονολογείται του 16ου αιώνα. Επίσκεψη στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας Gergeti του 14 ου αιώνα, βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Chkheri σε υψόμετρο 2170 μέτρων κάτω από το όρος Kazbek. Επιστροφή στη πόλη της Τιφλίδας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο της πόλης.

6η ημέρα

Αφύπνιση και πρωινό στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος . Άφιξη στο Αεροδρόμιο και έλεγχος ασφάλειας και διαβατηρίων

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Κατά τη μετάβασή σας στο Αεροδρόμιο απαγορεύεται στις χειραποσκευές οτιδήποτε σε υγρή μορφή

και οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.

Απαιτείται διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο εκδίδεται από την Αστυνομία.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Ακύρωση έως 10/01 επιστρέφεται ἡ προκαταβολή.

Ακύρωση από 11/01 έως 02/02 είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται ἡ προκαταβολή.
Ακύρωση από 03/02 και μετά παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ο Αρχηγός & ο Ξεναγός , εάν υπάρχει λόγος, διατηρούν το δικαίωμα, να αλλάξουν τη σειρά
του προγράμματος χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό ή τις ώρες αναχωρήσεως, για την

καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκυνητών.

Τιμή Συμμετοχής: 760 ευρώ / το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Διαφορά Μονόκλινου: 210 ευρώ

Προκαταβολή 50%  με την κράτηση και εξόφληση 10 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 

Προσθήκη κράτησης