el +30 23940 20531 +30 2310 553147 info@ioletravel.gr

Γεωργία – Νικομήδεια – Τραπεζούντα -Μπατούμι – Τιφλίδα -Σαμψούντα – Κωνσταντινούπολη (8 ημέρες/7 διανυκτερεύσεις) 16-24/08/2024

0
Κόστος
Από675 €
Κόστος
Από675 €
16 Αυγούστου 2024
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Προσθήκη κράτησης

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

38

Απρόσμενα κομψές και ρομαντικές πόλεις, γεμάτες κρυφές χάρες, θα σας καθηλώσουν με την απλότητά τους και θα κερδίσουν αμέσως μια θέση στην καρδιά σας! Ταξιδέψτε μαζί μας για να ανακαλύψουμε μαζί τον κόσμο!

Λεπτομέρειες εκδρομής

Άφιξη & Αναχώρηση

 Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία αναχώρησης

16/08/24

Στην τιμή περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας
 • Καθημερινά πρωινό και 3 δείπνα

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Ποτά, γεύματα, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Πρόγραμμα

1η ημέραΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ 710 χλμ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί (05:30 π.μ.) από Θεσσαλονίκη και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα. Αφού περάσουμε τον έλεγχο κατευθυνόμαστε προς τη Νικομήδεια. Μια πρώτη γνωριμία με την πόλη βλέποντας τον Πύργο του ρολογιού και επίσκεψη στο πάρκο Seka Park Seaside Public Garden. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέραΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ 960 χλμ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια αναχώρηση για Τραπεζούντα. Εκεί θα περιηγηθούμε στην πόλη της Τραπεζούντας, την ωραιότερη ίσως πόλη του Πόντου, η οποία ιδρύθηκε το 756 π.Χ. από Ίωνες αποίκους. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας (μουσείο και τζαμί σήμερα), κτίσμα του 13ου αιώνος κατά τη Δυναστεία των Κομνηνών. Ο ναός είναι σταυροειδής με τρούλο, χτισμένος σύμφωνα με το σχέδιο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως αλλά σε μικρότερο μέγεθος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Παναγίας Χρυσοκέφαλου (τζαμί σήμερα), ο οποίος θεωρείται ο παλαιότερος ναός της Τραπεζούντας, από τον 10ο αιώνα, όπου γίνονταν οι στέψεις αλλά και οι επίσημες ταφές των Μεγάλων Κομνηνών, τη Βίλλα-Μουσείο του τραπεζικού Κωνσταντίνου Καπαγιαννίδη, κτίσμα του 1906, την Οικία-Μουσείο του τραπεζίτη Κωστάκη Θεοφύλακτου, η οποία χτίστηκε στις αρχές του 1900 και θα δούμε το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας, το οποίο ιδρύθηκε το 1862 και λειτουργούσε ως ελληνικό εκπαιδευτήριο έως το 1923. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέραΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΜΠΑΤΟΥΜΙ 210 χλμ.

Πρωινό και αναχώρηση για Μπατούμι. Πρώτος σταθμός η πλατεία Ευρώπης και το άγαλμα της Μήδειας. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην πλατεία Piazza και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Από εδώ πηγαίνουμε στο λιμάνι του Μπατούμι Επίσκεψη στο κινούμενο άγαλμα του Ali & Nino. Ο επόμενος σταθμός είναι ο αλφαβητικός πύργος του Μπατούμι. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε τη λεωφόρο και μέσα από το πάρκο χορευτικών σιντριβανιών. Τελευταίος σταθμός της εκδρομής μας είναι το Δραματικό Θέατρο του Μπατούμι και το άγαλμα του Ποσειδώνα.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέραΜΠΑΤΟΥΜΙ – ΤΥΦΛΙΔΑ 360 χλμ

 Πρωινό και αναχώρηση για Τυφλίδα. 

Πρωτεύουσα της Γεωργίας από το 1921 ιδρύθηκε το 458 μ.Χ. αντικαθιστώντας την μέχρι τότε πρωτεύουσα Μισκχέτα.  Με μια πολυτάραχη ιστορία πέρασε διαδοχικές κατακτήσεις από Βυζαντινούς, Πέρσες, Μογγόλους, Οθωμανούς και τελικά τους Ρώσους το 1801.  Από το 1801 μέχρι και το 1921 αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Υπερκαυκασίας (περιοχή της Τσαρικής Ρωσίας που περιλάμβανε τα σημερινά κράτη της Γεωργίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και τμημάτων της σημερινής Τουρκίας).  Την περίοδο της Ρωσικής διοίκησης η πόλη μεγεθύνεται με την εγκατάσταση ποικίλων πληθυσμών (Γεωργιανών, Αρμενίων, Αζέρων, Ελλήνων, Ρώσων και Εβραίων) και ανοικοδομούνται με διάφορα δημόσια, ιδιωτικά και θρησκευτικά οικοδομήματα, πολλά από τα οποία σωζόμενα μέχρι και σήμερα δίνουν ένα πολυπολιτισμικό χαρακτήρα στην πόλη.

 • Τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας. Χτίστηκε το 1995 και είναι ο μεγαλύτερος ναός της χώρας και ο τρίτος ψηλότερος ορθόδοξος ναός του κόσμου!  Χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές νόρμες με βυζαντινές επιρροές σε μία έκταση εμβαδού 3000 τετραγωνικών μέτρων και όγκου 137.000 κυβικών μέτρων!
 • Το πολυθεματικό Πάρκο Rike και την φουτουριστική Γέφυρα της Ειρήνης που συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού Κούρα, ο οποίος διασχίζει την πόλη. Η πεζογέφυρα αυτή συνδέει την παλιά πόλη με τις νεώτερες συνοικίες και είναι εξ ολοκλήρου από ατσάλι και γυαλί με φωτισμό Led.
 • Το Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μετέκχι. Χτισμένος τον 13ο αιώνα μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον γκρεμό στην όχθη του ποτομού Κούρα. 
 • Το άγαλμα του έφιππου βασιλιά Βακχταγκ, ο οποίος σε συνεργασία με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία διεξήγαγε αιματηρούς πολέμους με την Περσία των Σασανιδών, τον 6ο αιώνα. Τιμάται ώς ο ιδρυτής της Τυφλίδος αλλά και ως ο αναμορφωτής της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
 • Τον πρώην Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σιών από τον 6ο αιώνα. Ο Ναός δεν έπαψε να λειτουργεί κατά την Σοβιετική περίοδο ενώ μέχρι και σήμερα εντός του γίνονται οι ταφές των Γεωργιανών Πατριαρχών.
 • Τον Αδριάντα της Μητέρας Γεωργίας. Ένα γλυπτό 20 μέτρων ύψους από αλουμίνιο, που παριστά μια γυναικεία μορφή, ως την συμβολική μητέρα του έθνους.  Ανεγέρθη το 1958 για την επέτειο των 1500 ετών από την ίδρυση της Τυφλίδος.  Η μορφή κρατά στο ένα χέρι μια κούπα με κρασί, δείγμα φιλοξενίας και στο άλλο χέρι ξίφος, δείγμα γεναιότητος.
 • Το Φρούριο Ναρικάλα, την Ακρόπολη της Τυφλίδος. Πάνω από την παλιά πόλη δεσπόζει στον ορίζοντα και σηματοδοτεί τους μακρούς πολέμους του παρελθόντος.
 • Τον Βοτανικό Κήπο, που ξεκινάει στους πρόποδες του Φρουρίου Ναρικάλα. Πρώτες αναφορές γίνονται από τον 17ο αιώνα, ως οι Βασιλικοί Κήποι της Τυφλίδος. Με μια έκταση 1600 στρεμμάτων φύονται εντός του πάνω από 4500 διαφορετικά φυτά και δένδρα.  Μην παραλείψετε να φωτογραφήσετε τον μικρό καταρράκτη εντός του κήπου.  Είναι πραγματικά εντυπωσιακός μέσα στο κατάφυτο περιβάλλον!
 • Τέλος στην γειτονιά Abanotubani αναβλύζουν από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, θειούχες πηγές. Στην διάρκεια των αιώνων, χτίστηκαν λουτρά-χαμάμ τα όποια μέχρι και σήμερα προσφέρουν ευεξία και χαλάρωση στους ταξιδιώτες.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέραΤΥΦΛΙΔΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και περιήγηση στην πρωτεύουσα.

Στην πρωτεύουσα της Γεωργίας θα ξεκινήσεις την περιπλάνηση σίγουρα από τον Καθεδρικό Ναό Σιόνι, θα δεις από κοντά την Βασιλική του Ανχισκάτι του 6ου αι. αλλά και τον Καθεδρικό Ναό Σαμέμπα (Αγίας Τριάδας). Έπειτα θα επισκεφθείς τα ιαματικά λουτρά της πόλης που είναι το αγαπημένο μέρος των ντόπιων αλλά και των ταξιδιωτών. Έπειτα ανέβα με τα πόδια στο Κάστρο Ναρικάλα που βρίσκεται πάνω από την Παλιά Πόλη.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:

 

Οι παραδοσιακές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις στη χώρα πολλές. Χιν Κάλι, χατσαπούρι και λόμπιο είναι κάποιες από τις καλύτερες επιλογές. Η Γεωργία έχει πλούσια γαστρονομική παράδοση και αυτό θα το καταλάβεις από τις πρώτες σου στιγμές εκεί. Φυσικά δεν θα φύγεις από την χώρα αν δεν δοκιμάσεις το γεωργιανό κρασί.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέραΤΥΦΛΙΔΑ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ 889 χλμ

Πρωινό νωρίς και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Θα κατευθυνθούμε προς την Σαμψούντα (αρχαία Αμισός). Εκεί θα επισκεφθούμε την Συνοικία της Αγίας Τριάδος, όπου υπήρχαν τέσσερα  Ελληνικά σχολεία, Τσινέκειο Γυμνάσιο, Αρρεναγωγείο, Μικτό Νηπιαγωγείο και Παρθεναγωγείο (σήμερα απέμειναν μόνο τα δύο).  Ακόμη θα δούμε αρχοντικά σπίτια Ποντίων και την πλατεία Ρολογιού.
Επίσκεψη στην παραλία της πόλης , στο Χωριό των Αμαζόνων, ένα μικρό θεματικό πάρκο, εμπνευσμένο από την ιστορία των αρχαίων Αμαζόνων και το αντίγραφο του πλοίου Bandirma, που λειτουργεί ως μουσείο για την δράση του Κεμάλ Ατατούρκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέραΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 730 χλμ

Πρωινό και αναχώρηση για την πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα-Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση.

8η ημέραΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 596 χλμ

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, το οποίο στεγάζεται από το 1601 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και θα θαυμάσουμε τη μεγάλη του Γένους Σχολή, που στεγάζεται στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Κωνσταντίνου Δημάδη και αποτελεί σήμερα ένα από τα τρία μειονοτικά ελληνόφωνα σχολεία της.  Θα κάνουμε την κρουαζιέρα στον Βόσπορο  . Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Μετά τον συνοριακό έλεγχο και τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φτάνουμε το βράδυ στην πόλη μας.

Τιμοκατάλογος:

                                                                               

Τιμή/άτομο σε δίκλινο                                          675€                                    

  Επιβάρυνση σε μονόκλινο                               +250    €                        

 

Οργάνωση εκδρομών και ταξιδιών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα | IOLE Travel

Προσθήκη κράτησης